Tabiat tam anlamıyla bir muayenehane. Hemen her yerden birbirinden faydalı bitkiler çıkıyor. En kurak sandığımız iklimlerde dahi insan sağlığını koruyan bir çok farklı meyve, sebze veya ot türleri görüyoruz. Sebzeler arasında kimi kişilerin burun kıvırdığına üzülerek şahit olsa da enginar da çok önemli bir yere sahip. Hele ki Enginar Yaprağı faydaları saymakla bitmeyen bir şey.

Enginar Yaprağı Faydaları özellikle hastalar için çok önemli. Enfeksiyon kapmış olanların hastalıkla olan mücadelede enginarın yaprağını mutlaka değerlendirmeli. Bunun böyle olması nedeni şüphesiz enginarın karaciğerimizin en büyük dostu olması. Enginarın her kısmı karaciğer için bir şifa kaynağı.

ENGİNAR YAPRAĞI VE 10 FAYDASI

Enginar Yaprağı tırnaktan saça her şeye faydalı. Fakat bazı özellikleri ve faydaları özellikle öne çıkıyor. Bu faydalara baktığımızda;

  • Karaciğeri temizleyerek toksin attırıyor.
  • Kemikleri güçlendirip sağlığınızı koruyor.
  • Mide asidini dengeleyerek midenize ferahlık veriyor.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirip hastalığı önlüyor.
  • Zihinsel gelişimi destekliyor.
  • Kanser riskini azaltıyor.
  • İdrar yollarını rahatlatıyor.
  • Sindirimi düzenliyor.
  • Kolesterolü dengeliyor.
  • Kilo verdiriyor.

Bu açıdan baktığımızda bu gıda gerçek anlamda bir yıldız diyebileceğimiz, en sağlıklı ve en sağlık koruyucu besinler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Enginar Yaprağı Faydaları

ENGİNAR YAPRAĞI TARİFLERİ

Bu kadar faydasını anlattık elbette bu gıdayla yapabileceğiniz tarifler de merak edilir.

  1. Enginar Yaprağı Çayı: 1 fincan sıcak suyun içine 1 çay kaşığı enginar yaprağını dökün. Ardından 5 dakika kaynatıp için. İşte size kısa yoldan gelen sağlık.
  2. Pişirilmiş Enginar Yaprağı: Enginar yaprakları tek tek kesilir ve limonlu su dolu bir kap içine alınır. Etli yemeklere ekleyecekseniz etleri kavurduktan sonra tencereye alabilirsiniz. Etsiz zeytinyağlı bir yemek hazırlamak isteyenler ise; enginar yapraklarını salça kavurma sırasında tencereye ekleyebilir. Enginar yaprağı kısık ateşte pişirildiğinde yumuşacık bir kıvama gelecektir. Salatalar için enginar yaprağı kullanmak isterseniz, haşladıktan sonra diğer sebzelerle karıştırabilirsiniz. Enginar yaprağını pek çok şekilde pişirip birbirinden nefis yemekleri hazırlayarak kalp ve damar sağlığınızı koruyabilirsiniz.
  3. Tavuklu Enginar Dolması

Tüm bu tarifler ile birlikte rutin kullanacağınız enginar yaprağı sayesinde sağlığınızı teminat altına alabilirsiniz. Elbette bunu yaparken zararlı alışkanlıklardan kaçmak ve sağlığınıza dikkat etmek kaydı ile.