Balsamic Sirkeli Mantar Tarifi
Lezzetli garnitür tarifi…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
25 dakika
Kalori
89
Öğün
Akşam Yemeği
Balsamic Sirkeli Mantar Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Balsamic sirkeli mantar tarifi çok çok basit aynı zamanda her türlü et ve tavuk yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz lezzetli bir garnitür.
Sirke sizi korkutmasın pişme esnasında kokusu hiç kalmıyor ve hafif ekşi lezzeti ile mantara çok hoş bir lezzet katıyor.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 500-600 gr mantar (istediğiniz mantar çeşidi kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı balsamic sirke
- biraz deniz tuzu
- 1 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
- taze kekik
- karabiber

Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 89 Kcal
Karbonhidrat : 5 g
Protein : 3.2 g

Adım Adım Tarif
Adım 1: Mantarları temizledikten sonra (ben çok pis değilse kağıt havlu ile silmeyi tercih ediyorum yoksa kabukları bıçak ucu ile soyuyorum) İri iri doğrayın.
Adım 2: Fırına girebilen bir tava veya teflon tepsiye sızma zeytinyağı, yarım ay şeklinde doğradığın soğanı ve ezilmiş sarımsağı biraz kavur.
Adım 3: Bu karışıma balsamic sirke ve mantarı ekleyin karıştır. Önceden ısıttığın 250 derecelik fırında yaklaşık 10-45 dakika arası (ben mantarı biraz diri seviyorum o yüzden pişirme süresi size bağlı) pişir.
Adım 4: Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz deniz tuzu ve taze kekik serp. İstediğin bir yemek yanında servis et. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Mantar Dolması (Ispanaklı)
Mantar Dolması (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...
Fırında Karnabahar Kızartması
Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...
En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...
0 Yorum