Demir Tatlısı Tarifi Videolu Tarif

Demir Tatlısı Erzurum yöresine ait muhteşem bir lezzet. Yapılışı ve yemesi çok keyifli olan bu lezzetin malzemesi de evde bulunan çok az malzemeler.

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

259

Öğün

Çay Saati

Demir Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Demir Tatlısı Erzurum yöresine ait muhteşem bir lezzet. Yapılışı ve yemesi çok keyifli olan bu lezzetin malzemesi de evde bulunan çok az malzemeler. Tek gerekli olan bu tarifin yapımı için satılan demir tatlısı kalıbının elinizde olması. Ben demir tatlısı kalıbını internet üzerinden satın aldım. Pasta malzemesi satan yerlerde veya internet üzerinden satış yapan sitelerden satın alabilirsiniz. Birde öğrendiğim kadarıyla kalıbı ilk kullanımda yıkayıp iyice kurulayıp kullanın, sonrasında hiç yıkanmıyor ben bir poşet içerisinde kaldırdım sizinle bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Hamuru İçin;

  • 2 adet büyük yumurta.
  • 2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası.
  • 1 su bardağı soğuk su.
  • 1 su bardağı un.
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.

Şerbeti İçin;

  • 1,5 su bardağı toz şeker.
  • 1 su bardağı su.
  • 1 çay kaşığı limon suyu.
  • Kızartmak için sıvı yağ.

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 259 Kcal

Karbonhidrat : 32.3 g

Protein : 2.8 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbetin soğuk olması gerektiği için şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Şerbeti için gerekli malzemeleri tencere içerisine alıp ocağı alın. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Adım 2: Hamuru için, bir kase içerisine yumurtaları kırın. Suyu ekleyip karıştırın.Üzerine nişasta ve unu koyduktan sonra hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın. Hazırladığınız hamurun bir süre beklemesi gerekiyor o yüzden şerbet hazır olur olmaz hamuru yapın ki şerbet soğuyana kadar hamur beklerken biraz koyulaşsın.

Adım 3: Şerbet soğuyunca bir tava içerisine yağı ve içine de demir tatlısı kalıbını koyup ocağı açın.Bir tabak içerisine havlu kağıt koyun kızartılan hamurları bunun üzerine koyup fazla yağını alacağız.

Adım 4: Yağın kızdığını anlamak için hamurdan bir çay kaşığı kadar yağa dökün hemen yukarı çıkıyorsa yağ kızmış demektir. Kalıbı hamurun içerisine kalıbın yarısına hamur gelecek kadar daldırın ki hamurun çıkması kolay olsun.
Kalıbı hamura daldırın çıkarın ve hemen yağa tekrar batırıp yavaş yavaş sağa sola çevirerek sallamaya başlayın. İlk 3-4 adet in çıkması biraz sıkıntılı oluyor ama endişe etmeyin sonrasında çok kolay bir şekilde kalıptan hamur ayrılıyor.

Adım 5: Hamur çıkmadığı zaman bir çatal yardımı ile çıkara bilirsiniz. Hamurun iki tarafını kızartıp yağdan süzerek çıkarın. Kalıptan hamuru çıkardığınızda kalıbı yağın içinden çıkarmıyoruz yağın bir kenarına bırakıyoruz. Yağın içinden kalıbı çıkardığımızda hamura daldırmadan önce biraz yağı sallayarak süzün.

Adım 6: Hamur bitene kadar bu işlemlere devam edelim. Kızaran hamurlar soğuyunca şerbetin içerisine tek tek arkalı önlü maşa yardımı ile batırıp çıkarın. Hamurun içinde bırakmayın. Bütün hamurları şerbetleyince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Videolu Tarif Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir baklava tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 427 Öğün Çay Saati Ay Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yılar önce 2011 yılının Kurban Bayramında yine Ay tatlısı tarifi ile...

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Un Helvası

Un Helvası

Un Helvası Videolu Tarif Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This