Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

KIYMALI SOĞAN DOLMASI TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.

Bu yöresel lezzet, soğan dolmasıyla sofralarınıza lezzet katın. Şimdi çok az malzemeyle büyük bir tencere dolma yapmanın keyfini çıkarmaya ne dersiniz?

Ayrıca videoyu izleyip, hem de tarifi okuyarak bu nefis yemeği kısa sürede hazırlayın.

Sevgiyle ve lezzetle kalın! ♥︎

Muhteşem lezzet Dolmaların Şahı Şıhıl Mahşi Tarifi için buraya tıklayın.

Az malzeme bol lezzet Katıklı Dolma Tarifi için buraya tıklayın.

 

Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kas 13, 2023 | Yemekler | 0 yorum

dolma

Kıymalı Soğan Dolması Malzemeleri

  • 1,700 gram büyük boy kuru soğan

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım su bardağı kalın bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya kuru reyhan
  • ince ince doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;

  • yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 25 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sumak + 1 su bardağı sıcak su içinde bekletilip süzülüp kullanılacak
  • Ayrıca 1 su bardağı su

Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml.

Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.

SOĞAN DOLMASI ADIM ADIM TARİF

Adım 1: Sumak suyu için sıcak suyu içine sumak koyup karıştırın ve kenara alın.

Adım 2: Soğanların kabuklarını soyun. Tam ortasına gelecek şekilde kesin ve kaynayan tuzlu su içine koyun. Orta kısım açılana kadar, yaklaşık 10-15 dakika haşlayın.

Adım 3: Bu esnada dolmanın içine kullanacağınız soğanın kabuğunu soyup küçük küpler halinde kesin.

Adım 4: Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve bir kase içine alın. Kaseye nar ekşisi, kıyma, tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, ezilmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, maydanoz, su, sıvı yağ koyun. Yıkamış olduğunuz pirinç ve bulguru ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kenara alın.

Adım 5: Kaseye nar ekşisi, kıyma, tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, ezilmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, maydanoz, su, sıvı yağ koyun. Yıkamış olduğunuz pirinç ve bulguru ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kenara alın.

Adım 6: Soğan haşlanınca kevgire alıp ılınmasını bekleyin. Daha sonra kat kat soğanın yapraklarını ayırın. Her katta mutlaka soğanın zarını alın. Bütün soğanları bu şekilde hazırladıktan sonra sarmaya başlayın.

Adım 7: Soğan yaprağının ucuna iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Tüm soğanları bu şekilde iç malzeme ile doldurarak hazırlayıp kenara alın.

Adım 8: Soğan dolmasını koyacağınız tencere içine yağları koyun. Yağ ısınınca salçayı ekleyip kavurun. Suyu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Adım 9: Tencereye önceden hazırladığınız soğan dolmalarını kat kat yerleştirin. Sumak suyunu tencere içine süzerek koyun. Suyu ekleyin. Üzerine dolma taşını koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika pişirip ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi Tarifi, altında közlenmiş patlıcanlı ve peynirli beşamel sos, üstünde lokum gibi pişmiş et. Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen