Ramazan Bayramı’na özel olarak hazırlayabileceğiniz şerbetli güllaç tarifi ile sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz. Lezzetli ve pratik bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler kolayca bulunabilir. İşte adım adım yapılışı:
Malzemeler:
- 1 paket güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- Çeyrek su bardağı ceviz içi
- Çeyrek su bardağı fıstık içi
- Tarçın
Pratik ve Lezzetli Güllaç Tarifi – Şerbetli Bayram Tatlısı
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Sonra ocağı kapatın ve gül suyunu ekleyin.
- Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Güllaç yapraklarını sütün içinde ıslatın.
- Servis yapacağınız kabın altına ıslattığınız güllaç yapraklarını dizin. Üzerine ceviz ve fıstık içini serpin ve tekrar güllaç yaprağı koyun. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
- Tatlıyı soğutun ve üzerine tarçın serpin. Daha sonra hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıya dökün.
- Tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Şerbetli güllaç tatlısı, Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez tatlılarından biridir. Pratik ve lezzetli olmasıyla birlikte, sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!
Son yorumlar