Çilekli Güllaç Videolu Tarif

Sütlü tatlıları meyve ile buluşturmayı seviyor musunuz ?

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Çilekli Güllaç Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ramazan ayının ilk akla gelen lezzetlerinden biridir Güllaç.

Eğer sizde benim gibi sütlü tatlılarla mevsimine göre meyveleri buluşturmayı seviyorsanız bu sefer güllacı yaparken birde çilekli yapmayı deneyin.

Uzun süren açlıktan sonra soğuk soğuk ve hafif bir tatlı inanılmaz lezzetli oluyor…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 10 yaprak Güllaç
  • 2 litre süt
  • 350-400 gr toz şeker
  • yarım su bardağı fındık
  • 300 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı gül suyu
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Adım Adım Tarif

Adım 1: Sütü tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyelim.

Adım 2: Süt ısınırken bir taraftan karıştırarak şekeri eritelim.

Adım 3: Şeker eriyince tencereye kenara alıp iyice ılınmasını bekleyelim. Ilınınca gül suyu koyup karıştıralım.

Adım 4: Bir adet güllaç yaprağını tepsiye koyun ılıyan sütten üzerine 3 kepçe kadar süt döküp yumuşamasını sağlayalım.

Adım 5: Yumuşayan güllaç yaprağının yarısını kasenin altına koyup üzerine yıkanmış dilinlenmiş çilek ve iri iri kıyılmış fındık koyalım.

Adım 6: Kalan güllaç yaprağı ile çileklerin üzerini kapatalım. Kasenin üzerine bir kaç kaşık süt koyduktan sonra üzerine streç filem ile kapatıp buzdolabına kaldıralım. Süt kalacaktır bunu bir cezve ile dolaba kaldırın. Servisten önce güllaç bir tabağa ters çevrilip üzerine biraz süt döktükten sonra üzeri süslenerek servis edilir. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık