Balık sezonunda bol bol lezzetli balık tüketmek isteyenler, dolaptaki balık pişirme tavası ile öğünlere hazırlık yapar. Eğer eskimiş bir balık tavanız varsa en kısa sürede yenisini almanız önerilir. Çünkü çizilen ve eskiyen balık tavaları, artık eskisi gibi lezzetli balıklar hazırlamanıza yardım etmez. Balık, eski tavada yapışır ve istenilen şekilde pişmez. Peki, bu durumda ne yapılır? Böyle anlarda kapaklı balık tavası ya da kilitli balık tavası almak için en iyi balık tavası hangisi sorusunun yanıtları aranır.
En sağlıklı pişirme imkanı sunan balık tavası hangisi diye merak edenlere birçok firmadan kolay kullanıma sahip ürünler önerilir. Bu tavalar boyut olarak büyük derinlik olarak ince forma sahiptir. Genellikle hamsi, sardalya ve küçük balıkları pişirmek için kullanılan bu tavalar balık sezonunun açılmasıyla beraber birçok evde sık sık tercih edilir.
Bazı balık tavası çift taraflı forma sahip olurken bazılarında çevirme kapağı bulunabilir. Nasıl balık pişirmek istiyorsanız kendi zevkinize göre bir ürün tercih edebilirsiniz. Peki, çift taraflı balık tavası nasıl kullanılır merak ediyor musunuz? Balıkları dökmeden, dağıtmadan pişirmenin püf noktalarını arıyorsanız bu yazıda yardımcı bilgilere ulaşabilirsiniz
Balık En İyi Hangi Tavada Pişer?
Balığı en iyi pişirecek tavanın, yanmaz ve yapışmaz özelliğe sahip olması gerekir. Çünkü balığın ince derisi ısındığı zaman tavaya yapışabilir. Bu durumu önlemek için de yapışmayı ve yanmayı engelleyen kaliteli tavalar tercih edilmelidir. Özellikle de balık pişirmek için üretilen ince ve geniş balık tavaları, bu iş için sık sık akıllara gelir.
Granit ve döküm tavaları kullanarak balıkları rahatça pişirebilirsiniz. Hem buğulama hem de kızartma yöntemini kullanarak tavadan kolayca kaldırabilirsiniz. Balıkları çiğ bırakmadan tam kıvamında pişirmek için kapaklı ya da çift taraflı çevirebileceğiniz özel balık tavaları, pek çok market ve mağazada bulunuyor. Bu tavalar yardımıyla küçük ve orta büyüklükteki balıkları yakmadan pişirmek mümkün.
Genellikle grill tavaların tercih edildiği bu süreçte, çelik tavalar farklı yemekler için kullanılıyor. Çünkü balığın en iyi piştiği tavanın zemini yanmaz ve yapışmaz olduğu için çelik ürünlerde bu özellik bulunmuyor. Lezzetli ve tam istediğiniz gibi pişen balıklar için döküm, granit malzemeli ızgara ya da balık tavası kullanabilirsiniz.
Son yorumlar