Pekmezli Topak Helva

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi.

Klasik helvalardan farklı olarak kaşık kaşık şekil verilmeyip bir lokmalık olacak şekilde yuvarlak toplar halinde hazırlanan bir helva. Ayrıca klasik helvada olduğu gibi uzun süre kavrulmadan hazırlandığı için yapılışı çok kolay olan bu helva tarifi videosunu izleyerek tüm aşamalarını görebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Nis 27, 2022 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 2 su bardağı un
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı susam
  • yarım su bardağı ceviz pekmez (ben 1 su bardağından 2 parmak eksik kullandım)

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Helvayı kavuracağınız tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup tereyağı eriyene kadar bekleyin. Tereyağı eriyince için unu koyarak önce iki dakika kadar yalnızca unu kavurup daha sonra susamı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kavurma işlemini kısığı yakın bir ateşte yapmaya dikkat edin.

Adım 2: Çok fazla kavurmuyoruz un ve susam biraz renk alıp unun kokusu çıkıp susamında çiğliği gidene kadar kavurmanız yeterli. Ben cevizi un ve susamın istediğim kıvama gelmesine yakın koydum ama dilerseniz susam ile birlikte cevizi koyabilirsiniz.

Adım 3: Tüm malzeme kavrulunca ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Daha sonra elinizin dayanacağı sıcaklığa gelen malzemeye yavaş yavaş pekmezi ekleyip elinizle yoğurun.

Adım 4: Pekmez miktarı değişebilir. Ne çok cıvık ne de çok sert olmayacak bir helva olana kadar pekmez ilave edin. Helvayı tek lokmalık olacak şekilde iki elinizin arasında yuvarladıktan sonra servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This