Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik helvalardan farklı olarak hiç şeker kullanılmadan ve kaşık kaşık şekil verilmeden hazırlanan bir helva çeşidi. Pekmezli topak helvayı bir lokmalık olacak şekilde yuvarlak toplar halinde hazırlayarak servis ediyorsunuz. Ayrıca helvayı uzun süre kavurmanız gerekmediği için çok kısa sürede pekmezli topak helvayı hazırlamanız mümkün.
Sizde pekmezli topak helva nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıdaki videosunu izleyerek çok kolay bir şekilde bu nefis lezzeti hazırlayabilirsiniz.
Diğer helva tariflerime aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Pekmezli Topak Helvası Malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 50 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı susam
- yarım su bardağı ceviz pekmez (ben 1 su bardağından 2 parmak eksik kullandım)
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir
PEKMEZLİ TOPAK HELVA TARİF VİDEOSU
Pekmezli Topak Helva Yapılışı
Adım 1: Helvayı kavuracağınız tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup tereyağı eriyene kadar bekleyin. Tereyağı eriyince için unu koyarak önce iki dakika kadar yalnızca unu kavurup daha sonra susamı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kavurma işlemini kısığı yakın bir ateşte yapmaya dikkat edin.
Adım 2: Çok fazla kavurmuyoruz un ve susam biraz renk alıp unun kokusu çıkıp susamında çiğliği gidene kadar kavurmanız yeterli. Ben cevizi un ve susamın istediğim kıvama gelmesine yakın koydum ama dilerseniz susam ile birlikte cevizi koyabilirsiniz.
Adım 3: Tüm malzeme kavrulunca ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Daha sonra elinizin dayanacağı sıcaklığa gelen malzemeye yavaş yavaş pekmezi ekleyip elinizle yoğurun.
Adım 4: Pekmez miktarı değişebilir. Ne çok cıvık ne de çok sert olmayacak bir helva olana kadar pekmez ilave edin. Helvayı tek lokmalık olacak şekilde iki elinizin arasında yuvarladıktan sonra servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
Süpersiniz.
🙏
Elinize sağlık Sibel Banım
Teşekkür ederim