Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik helvalardan farklı olarak hiç şeker kullanılmadan ve kaşık kaşık şekil verilmeden hazırlanan bir helva çeşidi. Pekmezli topak helvayı bir lokmalık olacak şekilde yuvarlak toplar halinde hazırlayarak servis ediyorsunuz. Ayrıca helvayı uzun süre kavurmanız gerekmediği için çok kısa sürede pekmezli topak helvayı hazırlamanız mümkün.

Sizde pekmezli topak helva nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıdaki videosunu izleyerek çok kolay bir şekilde bu nefis lezzeti hazırlayabilirsiniz.

Diğer helva tariflerime aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaşık (Saray) Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi

Pekmezli Un Helvası Tarifi

Sevgiyle kalın…

 

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Nis 27, 2022 | Tatlılar | 4 Yorumlar

Pekmezli Topak Helvası Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı susam
  • yarım su bardağı ceviz pekmez (ben 1 su bardağından 2 parmak eksik kullandım)

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir

PEKMEZLİ TOPAK HELVA TARİF VİDEOSU

Pekmezli Topak Helva Yapılışı

Adım 1: Helvayı kavuracağınız tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup tereyağı eriyene kadar bekleyin. Tereyağı eriyince için unu koyarak önce iki dakika kadar yalnızca unu kavurup daha sonra susamı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kavurma işlemini kısığı yakın bir ateşte yapmaya dikkat edin.

Adım 2: Çok fazla kavurmuyoruz un ve susam biraz renk alıp unun kokusu çıkıp susamında çiğliği gidene kadar kavurmanız yeterli. Ben cevizi un ve susamın istediğim kıvama gelmesine yakın koydum ama dilerseniz susam ile birlikte cevizi koyabilirsiniz.

Adım 3: Tüm malzeme kavrulunca ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Daha sonra elinizin dayanacağı sıcaklığa gelen malzemeye yavaş yavaş pekmezi ekleyip elinizle yoğurun.

Adım 4: Pekmez miktarı değişebilir. Ne çok cıvık ne de çok sert olmayacak bir helva olana kadar pekmez ilave edin. Helvayı tek lokmalık olacak şekilde iki elinizin arasında yuvarladıktan sonra servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

4 Yorumlar

  1. Serdar Ali

    Süpersiniz.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla
  2. Merve

    Elinize sağlık Sibel Banım

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler