Un Helvası

Videolu Tarif

Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Un Helvası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan nefis bir lezzet.

Tek püf noktası sabırla en kısık ateşte yavaş yavaş kavrularak kahverengini almasını beklemek.

Aslında düşünürsek bu sırada edilen dualar için doğal bir süre yaratılmış diyebiliriz.

Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle bende yıllardır annemin tarifi ile yaptığım un helvasını sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 250 gr. Tereyağ veya Margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağı tencereye alıp eritin.

Adım 2: Eriyen tereyağ üzerine unu koyup yavaş yavaş unun kavrulması için sabırla karıştırın.

Adım 3: Un koyu kahve rengini alana kadar kavurun. Şerbet konulduğunda rengi açılacağı için yanmadan koyu bir renk almasını sağlamak önemli.

Adım 4: Un yarı yarıya kavrulduğu zaman şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Şeker eriyip kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınb

Adım 5: Un kavrulunca sıcak olan şerbeti üzerine dökün ve hızlı hızlı karıştırıp şeker ve unun iyice karışmasını sağlayın. Topaklanma olmaması için kaşığın arkası ile unu eze eze topaklanmaları yok edin.

Adım 6: Kaşık ile video da göründüğü gibi şekil vererek servis tabağına alın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This