Un Helvası

Videolu Tarif

Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Un Helvası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan nefis bir lezzet.

Tek püf noktası sabırla en kısık ateşte yavaş yavaş kavrularak kahverengini almasını beklemek.

Aslında düşünürsek bu sırada edilen dualar için doğal bir süre yaratılmış diyebiliriz.

Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle bende yıllardır annemin tarifi ile yaptığım un helvasını sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 250 gr. Tereyağ veya Margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağı tencereye alıp eritin.

Adım 2: Eriyen tereyağ üzerine unu koyup yavaş yavaş unun kavrulması için sabırla karıştırın.

Adım 3: Un koyu kahve rengini alana kadar kavurun. Şerbet konulduğunda rengi açılacağı için yanmadan koyu bir renk almasını sağlamak önemli.

Adım 4: Un yarı yarıya kavrulduğu zaman şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Şeker eriyip kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınb

Adım 5: Un kavrulunca sıcak olan şerbeti üzerine dökün ve hızlı hızlı karıştırıp şeker ve unun iyice karışmasını sağlayın. Topaklanma olmaması için kaşığın arkası ile unu eze eze topaklanmaları yok edin.

Adım 6: Kaşık ile video da göründüğü gibi şekil vererek servis tabağına alın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This