Limon Köpüğü Tatlısı

Limon Mousse

LİMON KÖPÜĞÜ TATLISI VİDEO

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

20 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Limon Köpüğü Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet.

Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Yerken tatlının ağzınızda eridiğini hissedeceğiniz, hafif mi hafif bir tatlı tarifi.

Yapıp deneyenlerden mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.

Tam bir yaz tatlısı diyeceğim başka bir lezzete buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın ♥︎

Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse

Tem 10, 2023 | Sütlü Tatlılar, Tatlılar | 0 yorum

tatlı tarifleri

Limon Köpüğü Tatlısı Malzemeleri

  • 3 adet limon
  • 200 ml %35 yağlı krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı limon suyu

LİMON KÖPÜĞÜ TATLISI ADIM ADIM TARİF

Adım 1: 3 adet limonu güzelce yıkayın. Limonları uzunlamasına kesin.

Adım 2: Kabukları kase olarak kullanacağız. O yüzden iç kısmını yemek kaşığı yardımıyla çıkarın. Videosunu izleyerek nasıl kolay çıkarabileceğinizi görebilirsiniz.

Adım 3: Benim kullandığım limon çok suluydu. Hiç sıkmaya gerek kalmadan kase içinde istediğim miktarda limon suyu oldu. Böyle olmazsa bir limonun içini küp küp doğrayın. Kevgir içine alıp ezerek suyunu çıkarıp kullanın.

Adım 4:​ Bir adet limonun kabuğunu yıkayıp rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limonun beyaz kısmını almamaya dikkat edin.

Adım 5: Kremayı küçük bir tencereye alın. İçine toz şeker, limon kabuğunu koyun. Orta ile kısık ateş arasında ocağı açıp kesinlikle kaynatmadan sadece ısıtın. Devamlı karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar ocakta yine kaynatmadan karıştırarak pişirin.

Adım 6: Ocaktan aldıktan sonra biraz ılınsın diye karıştırın. Ilındıktan sonra limon kabukları içinde kalmasın diye tel bir kevgir yardımıyla süzün. Arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.

Adım 7: İyice ılınmış olan tatlıyı limon kabuklarının içerisine paylaştırın. En az 3 saat buzdolabında bekletin. Sürenin sonunda buzdolabından çıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler