Kaşık (Saray) Helvası

(Videolu Tarif)

Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kaşık Helvası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilinizi kutluyorum.

Kandillerde helva kavurup, kandil simidi yapıp komşularımızla bu lezzetleri paylaşmak adettendir.

Bende bu gün sizlerle yöresel lezzetlerimizden biri olan Kaşık helvası (saray helvası veya kuru helva) tarifini paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Mar 27, 2021 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 500 gr un (yaklaşık 4 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı)
  • 300 gr tereyağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri

Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml’dir…

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Unu teflon veya seramik bir tencere içine alarak devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın. Normalde yaptığımız un helvalarında olduğu gibi un kahve rengi olmayacak. Çok açık krem rengi olana kadar unu kavurun.

Adım 2: Unun kavrulması çok uzun sürmüyor o yüzden diğer taraftan tereyağı eritin. Yağ eriyince sıvı yağı içine ilave edin. Yalnız tereyağı veya margarin ile yaparsanız helva çok çabuk donacağı için şekil vermek zor olacaktır. O yüzden içine bir miktarda sıvı yağ koymak gerekiyor.

Adım 3: Un açık krem rengi olduğunda ocaktan alın. İçine pudra şekerini koyup karıştırdıktan sonra sıcak yağı ilave edin.

Adım 4: Hızlı hızlı karıştırarak hiç topak kalmayacak şekilde malzemelerin hepsini karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp beş dakika dinlendirin. Bu esnada bir tepsi içine yağlı kağıt koyun.

Adım 5: Süre sonunda kaşık ile helvadan alın avuç içinize bastırarak iyice helvayı sıkıştırın. Kaşığın içindeki helvayı hafif bir şekilde kaydırınca kaşıktan ayrılacaktır. Yağlı kağıt üzerine tek tek hazırladığınız helvaları dizerek iyice soğumasını bekleyin.

Adım 6: Helvanın özelliği sert bir helva olması. Bekledikçe helva sertleşecektir. Eğer kaşık kaşık uğraşmak istemezseniz bir tepsiye iyice bastırarak yayıp dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Aynı zamanda içinde süt ve su olmadığı için uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif)Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart  Tarif: Sibel Yalçın Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This