Pekmezli Un Helvası Videolu Tarif

Özellikle kandil günleri aklımıza gelen helvalar arasında Pekmezli Un Helvası Tarifi…

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

250

Öğün

Çay Saati

Pekmezli Un Helvası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pekmezli Un Helvası zaman zaman evde tahin bitip yalnızca pekmez kalınca hemen yaptığım lezzetlerden bir tanesi.

Kandillerde yapıp konu komşuya dağıtmanız içinde güzel bir alternatif.

Bizim severek yediğimiz, pekmezin ayrı bir lezzet kattığı bu lezzeti umarım sizler de beğenirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Pekmezli Un Helvası

tarafından | Şub 15, 2018 | Tatlılar | 0 yorum

helva

İçindekiler

  • 250 gr tereyağI veya margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Üzeri için ceviz ve Hindistan cevizi

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1

Yağı tencereye koyup eridikten sonra unu ekliyoruz ve unun kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.

Adım 2

Unu kavururken ayrı bir tencerede süt, su, şeker ve pekmezi kaynatıyoruz.

Adım 3

Unumuz hazır olunca sıcak pekmezli karışımı yavaş yavaş unun üzerine döküp hızlı hızlı karıştırıyoruz.

Adım 4

Burada ben elim buhardan yanmasın diye fırın eldiveni kullanıyorum hatta birisi döküp siz hızlı hızlı karıştırırsanız daha iyi oluyor. Unun topaklanma dan iyice karıştırıyorsunuz.

Adım 5

Diğer tarafta bir tepsi veya tabağa doğranmış cevizi ve hindistan cevizini karıştırıp kaşık kaşık aldığımız helvamızı bu karışıma bulayarak servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 250 Kcal

Karbonhidrat :  26g

Protein : 2.2g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This