Çakra, vücudumuzda bulunan 7 farklı enerji noktasıdır. Sanskritçe’de döngü ve girdap anlamına gelmektedir. Çakralar gökkuşağının 7 farklı rengini temsil etmektedir. Enerjinin girişi ve çıkışı çakralar tarafından kontrol edilmektedir. Gövde ve ruh arasındaki dengeyi kurabilen çakralar, duygularımızı şekillendirme görevine de haizdir. Böylesi önemli bir konu ile yemek tarifleri arasındaki bağlantıyı merak edebilirsiniz. Ancak çakra açan yiyecekler gerçekten sizin mental sağlığınız için bir hayli önemli.

Kök çakranızı dengelemek için tüketebileceğiniz besinler:

  • Tarçın
  • Zencefil
  • Pancar, sarımsak, zencefil
  • Şalgam, patates, soğan ve havuç
  • Mercimek, tofu, yer fıstığı ezmesi
  • Bulgur, karabuğday, yulaf
  • Kırmızı elma, karpuz, nar
  • Frenk soğanı
  • Rooibos ve hibiscus çayları

Çakra Açan Yiyecekler

ÇAKRA NEDEN ÖNEMLİ?

Ruh ve beden arasındaki olumlu dengeyi bulmak için çakra açma gerekir. Çeşitli egzersizlerle ve beslenme düzeniyle çakra dengeleme yapılır. Bu noktada bir çok kişi çakralar nasıl açılır diye düşünebilir. Aranılan detayları sizler için bu satırlara ekledik.

Çakralar hem de renklerle de ortak bir göreve sahiptir. Renklerin psikolojisi, çakrayı açmaya yardım eder. Gökkuşağını 7 rengi, 7 çakra bölgesini temsil ettiğinden dolayı duyguları harekete geçirmek için 7 renkten faydalanılır. 7 çakra nedir derhal sayalım; kök, sakral, solar plexus, kalp, boğaz, üçüncü göz ve taç çakra.

Omurganın en alt kısmından başlamış olan çakralar, kafamızın en üst noktasına kadar geniş bir yayılım gösterir. Şimdi 7 çakra nasıl açılır diye merak edenlere, çakra açma yöntemlerini ve çakrayı açan gıdaları önereceğiz. Beslenme düzeniyle, renklerle ve egzersizlerle çakra nasıl açılır sorusunun yanıtlarını inceleyelim.

7 çakra açılma emareleri kişiden kişiye değişmekle beraber, çakraları sağlıklı olan kişilerde genel olarak yaşam enerjisinde yükselme gözlemlenir; gün içinde daha aktif, daha pozitif ve pozitif yönde bir şuurte olurlar.