Ev Yapımı Taze Lor Peyniri

İkinci peynir denemem:) özellikle bazı tatlı ve kek yapımlarında kullanabileceğiniz bir lezzet.

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı

Ev Yapımı Lor Peyniri

İkinci peynir denemem, özellikle bazı tatlı ve kek yapımlarında kullanabileceğiniz bir lezzet. Lor Ricotta ismi yabancı ama yapımı tamamıyla yerli diyebileceğim bir tarif. Sizler için en güzel Lor Ricotta tarifi veriyorum. Kek yerken ev ahaliniz büyük haz duyacak.

Ben tatlı lor peyniri bulabiliyorum. Bulunduğum yerde bir sürü market var ama tek bir market getiriyor. O yüzden bulamayanlar için güzel bir alternatif olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Ben bir kase içerisine sıkıştırdım siz ister sıkıştırın, isterseniz ufalayarak kaldırın. Özellikle tatlı yapımında kullanacaksanız hiç sıkıştırmayın. Akşam yapıp buzdolabına kaldırırsanız sabah kahvaltı için peyniriniz hazır olur. İster kahvaltıda, isterseniz de tatlı ve pasta yapımında kullanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Ev Yapımı Taze Lor Ricotta Tarifi

Kas 2, 2012 | Kahvaltılık | 0 yorum

Lor Ricotta İçin Malzemeler

  • 2 litre süt (günlük pastorize süt veya sütçüden alıp kaynattığınız süt)
  • 330 ml kefir (Ben 250 ml kullandım) eğer kefir yoksa limon suyu miktarını artırarak yapabilirsiniz.
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Adım Adım Lor Ricotta Tarifi

Adım 1: Çelik tencerenin içerisine sütü koyup ocağı yakın (ben sütçüden alıp önceden kaynattığım sütü kullandım).

Adım 2: Süt ısınmaya başlayınca içine kefiri limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın (Sütü kaynatmayın yalnızca ısıtın. Tencerenin üzerinde dumanlar gördüğünüzde ısınmış demektir)

Adım 3: Bir süre karıştırmaya devam edin. Süt kesilecek ve içinde lor parçaları göreceksiniz.

Adım 4: Tel kevgir içerisine tek kat tülbent yerleştirip onuda derin bir kase içerisine oturtup karışımı bunun içerisine dökün.

Adım 5: İyice süzüldükten sonra tülbenti bükerek iyice suyunu sıkın.

Adım 6: İyice süzülünce hemen tüketebilir veya buzdolabında kapaklı bir kap içerisinde 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz. Daha uzun süre dayanması için deniz tuzu ile karıştırıp öyle buzdolabına kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lor Ricotta Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle