21 Dakikada Vişne Reçeli

Videolu Tarif

21 DAKİKADA VİŞNE REÇELİ TARİFİ VİDEOSU

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır?  Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle reçel yaptıkça sizlerle paylaşacağımı söylemiştim.

Vişne ile bu tarifi denedim ve beğenmezsem paylaşmam diye düşünüyordum. Ama çok iyi sonuç elde edince bende 21 dakikada vişne reçeli tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Bu kadar kısa sürede reçel yapmak ve bu kadar iyi sonuç almak beni çok mutlu ediyor. Eğer tarifi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiyle kalın.

Tüm reçel tariflerim için buraya tıklayın.

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Ağu 9, 2022 | Reçel ve Marmelat | 4 Yorumlar

reçel

21 Dakikada Vişne Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo vişne
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
reçel tarifi

21 DAKİKADA VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR? ADIM ADIM TARİF

Adım 1: Vişnelerin sap kısımlarını temizleyin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Bir süre süzgeçte beklettikten sonra çekirdeklerini çıkarın.
Adım 2: Çekirdeklerini çıkarmak için aletler var. Ben pipet ile çıkarıyorum. Sizde pipet yardımıyla kolay bir şekilde çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
Adım 3: Hazır olan vişneyi derin bir tencere içine alın. Ocağa koyup üzerine tereyağı ekleyin. Ocağı yüksek ateşte açın. 21 dakikalık süreyi başlatın.
Adım 4: 7 dakika boyunca yüksek ateşte meyveyi ezmeden arada karıştırarak pişirin. Süre sonunda toz şekeri ekleyin.
Adım 5: Yine yüksek ateşte ara sıra karıştırarak şeker eriyip kaynamaya başlayana kadar bekleyin. Şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra ateşi orta dereceye getirin.
Adım 6: 21 dakikalık sürenin bitmesine 1-2 dakika kalana kadar orta ateşte arada karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kala limon suyunu ilave edin ve karıştırıp kalan sürenin dolmasını bekleyin.
Adım 7: 21 dakika dolunca ocaktan alın ve tamamen soğumasını bekleyin. Eğer üzerinde köpükler varsa köpükleri temizleyin.
Adım 8: Soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın (ben üç adet 420cc’lik kavanoza doldurdum). Sıfır kavanoz kapağını önceden sıcak su içinde bekletip iyice kuruttum. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp reçeli buzdolabına kaldırın. Dildiğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

4 Yorumlar

  1. Burcu

    Ben de deneyeceğim ama bakalım 21 dakikaya yetiştirebilecek miyim 🙂

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Yetiştirirsiniz hiç zor değil

      Yanıtla
  2. Melisa

    Son derece pratik bir tarif. Teşekkürler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini