Rüya Kek

Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

431

Öğün

Çay Saati

Rüya Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Farklı ülkelerden farklı lezzetleri denemeyi seviyorum. Türkçeye çevrildiğinde Brovst dan rüya kek oluyor  ben kısaca Rüya Kek dedim.

Drømmekage fra Brovst, Jytte Antersen’in büyük annesi ailesinin bir partisi için Brovst köyüne götürmesi için bu lezzeti hazırlıyor. Ve bu tarif bugün Danimarka’nın en popüler tatlılarından bir tanesi.

Orijinal tarifi vanilyalı, kakao ve çikolata yok. Ernst Knam bu tarifi çikolata ve kakaolu olarak yapmış. Bende çikolata ve kakao sevdiğim için bu haline denedim ve sonuç bizim için muhteşem oldu.

Mutlaka deneyin.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

KEK İÇİN

  • 3 adet yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 50 gr %70 kakaolu bitter çikolata
  • 190 gr un
  • 40 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 75 gram erimiş ve ılıtılmış tereyağ
  • 150 ml çok ılık süt

ÜST KISMI İÇİN

  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 150 gram Hindistan cevizi
  • 75 ml süt
  • 120 gram esmer toz şeker

Bu ölçüler 22 cm lik kelepçeli kalıp içindir

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 431 Kcal

Karbonhidrat : 54.1 g

Protein : 10.4 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırıp kenara al.

Adım 2: Çikolatayı iri iri kıy bir kaseye koy üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştır.

Adım 3: Yumurtalı karışıma kuru malzemeleri spatula ile karıştırarak yavaş yavaş ekleyip ardından sütü ve tereyağı ekleyip yine spatula ile karıştır.

Adım 4: 22 cm lik kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirin kalıbı ve kağıdın üzerini yağlayıp her tarafına kakao serpiştirin ve kek karışımını içine boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika pişirip çıkarın.

Adım 5: Fırında kek pişerken erimiş üstü için erimiş olan tereyağ, süt, Hindistan cevizi, esmer şekeri iyice karıştırıp 30 dakika sonra fırından çıkardığınız kekin üzerine yayın. Tekrar fırına verip 10-12 dakika daha pişirip keki fırından çıkarın.

Adım 6: Kek iyice ılıyınca kalıptan çıkarıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Kuru Fasulye Keki Videolu Tarif Hiç bir malzeme ziyan olmasın fazla erimiş kuru fasulyeden harika kek tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kuru Fasulye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kuru fasulyeyi fazlamı haşladın...

Salepli Karamel Soslu Kek Tarifi

Salepli Karamel Soslu Kek Tarifi

Salepli Kek Karamel Soslu Videolu TarifSalep, tarçın ve karamel sosun muhteşem uyumu...Kaç Kişilik? 12-14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Salepli Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İçindeki salep ve tarçın kokusu üzerindeki karamel sosu ile...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This