Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?

Videolu Tarif

ŞEFTALİ MARMELATI TARİFİ VİDEOSU

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi.

Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için çeşit çeşit reçeller hazırlanır. Marmelat ise reçele nazaran daha az yapılmaktadır.

Ben kahvaltılarda reçel severim ama favorim her zaman marmelattır. Yazın çeşit çeşit meyvelerden hazırladığınız marmelatı bir kış boyunca kahvaltıda afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca bu marmelatı kek, pasta ve kurabiye tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Şeftali marmelatı tarifi nasıl yapılır? sorunuzun tüm ayrıntılarını yazımda ve videosunu izleyerek bulabilirsiniz.

Diğer reçel ve marmelat tariflerim için buraya tıklayın.

Sevgiyle kalın.

Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?

Eyl 23, 2022 | Reçel ve Marmelat | 4 Yorumlar

marmelat tarifi

Şekerpare  Malzemeleri

  • 2 kilo şeftali
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
marmelat

ŞEFTALİ MARMELATI ADIM ADIM TARİF

Adım 1: Şeftalileri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Kabukları soyulan şeflileri ikiye kesip çekirdek kısmını çıkarın. Şeftalileri marmelatı hazırlayacağınız tencereye dilimleyin.

Adım 2: Hazır olan şeftali üzerine toz şekeri koyun. Üzerini kapatarak 3-4 saat meyve su salsın diye bekletin. Arada kapağı açıp meyve ve şekeri karıştırın.

Adım 3: Süre sonunda tencerenin kapağını açıp ocağa alın. İçine tereyağını ekleyip önce yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Ara ara karıştırıp şekerin erimesini ve kaynamasını bekleyin.

Adım 4: Kaynamaya başladıktan sonra şeftali pişene kadar orta ateşte pişirin. Şeftali pişince pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.

Adım 5: Blenderden geçirdikten sonra orta ile kısık ateş arasında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişirme süresi meyvenin saldığı suya göre değişebilir. O yüzden ocağın başından ayrılmayın. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edin. Beş dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.

Adım 6: Ocaktan aldıktan sonra ara ara kabuk tutmasın diye karıştırıp soğutun. Temiz cam kavanozlara paylaştırıp. Hiç kullanılmamış kavanoz kapakları ile kapatın. Serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

4 Yorumlar

  1. Seranay

    Yaz bitmeden bir şeftali alayım da yapayım. Gerçekten ufuk açıcı bir tarif teşekkürler.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      rica ederim çok beğeneceksiniz

      Yanıtla
  2. Suat

    Harika görünüyor. Mutlaka deneyeceğim.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Şimdiden afiyet olsun

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini