Doğada bulunan bazı bitkiler tadı noktasında insanların tam emin olamadığı bitkiler olsa da, faydaları gerçekten de tartışılmayacak olanları bir hayli fazla. Bunlardan biri de Meyan Kökü. Bir çoklarına göre bildiğimiz kolanın özü olan meyan kökü bir çok alanda kullanılıyor. Tıp alanında kullanımına bol rastladığımız meyan kökü tam bir şifa kaynağı. Alternatif tıbbın benzersiz bitkisi olarak da bilinen meyan kökü çayı ile de meşhur. Üstelik bilinmedik bir çok faydası var. Tarifi ise son derece basit.
Meyan Kökü Çayı kimyasal ilaçlardan uzak duranların, alternatif tıbbı sevenlerin bildiği ve sevdiği bir çay. Özellikle cilt rahatsızlıklarına çok iyi geldiği biliniyor. Üstelik bir çok aktarda meyan kökü bulmak bir hayli kolay olduğu için yapımı da zahmetsiz diyebiliriz.
Meyan Kökü Çayı Faydaları
Aktardan aldığınız meyan köküyle çay yapmanız ve bunu düzenli tüketmeniz durumunda faydaları şöyledir;
- Ülser ve Hazımsızlığa İyi Gelir
- Ağız Yaralarını İyileştirir
- Soğuk Algınlığı, Grip, Nezleye İyi Gelir
- Karaciğer Sağlığını Korur
- İltihaplanmaya Bağlı Ağrıları Geçirir
- Susuzluk Hissini Geçirir
- Regl Ağrısını Hafifletir
- Ödem ve Toksin Atar
Meyan Kökü Nedir?
1-2 metrelik boyu olsa da kökü tüketilebilen meyan bitkisinden elde edilen bu bitki ülkemizde Akdeniz bölgesinde bir hayli bulunmaktadır. Günümüzde sayısı bir hayli azalsa da en çok şerbeti tüketilir. Eskilerde bu şerbet şehir merkezlerinde şerbetçiler tarafından bir hayli çok satılmaktaydı.
Meyan Kökü Çayı Nasıl Yapılır?
Aktardan alacağınız bir miktar meyan kökü için ilk olarak bir su kaynatınız. 1 fincan sıcak su için bir çay kaşığı meyan kökü olacak şekilde su kaynatmanız tavsiyemdir.
Sıcak su ile meyan kökünü gereken ölçülerde karıştırıp 10 dakikalığına beklemeye alınız. Ardından süzerek tüketebilirsiniz. İlk defa içiyorsanız bir hayli acı gelebilir. Bunu önlemek için içerisine bir miktar bal veya tarçın da katabilirsiniz.
Son yorumlar