Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması içinde bir çok sebzeyi barındıran hem görüntüsü hemde lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

235

Öğün

Öğle Yemeği

Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Kırmızı Biber Dolması içinde bir çok sebzeyi barındıran hem görüntüsü hemde lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

Hemen yapacağım ama bazı malzemeler elimde yok derseniz hiç problem değil elinizde olan malzemenin miktarını artırarak yinede yapabilirsiniz.

Veya kırmızı biber yerine dolmalık biber içerisine de bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yine tek başına bir yemek, tavuk ve et yemeği yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz bir tarif.

Şimdiden afiyet olsun, sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet orta boy kırmızı biber.
  • 1 adet kabak.
  • 1 adet patlıcan.
  • 1 adet patates.
  • 1 adet havuç.
  • 1 adet küçük soğan.
  • 6 adet mantar.
  • 3 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık.
  • 3 adet domates.
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ.
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası.

Sosu için;

  • 2 su bardağı süzme yoğurt.
  • 2 diş sarımsak.
  • tuz.
  • Kızartmak için sıvı yağ.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kırmızı biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra yağda kızartın.

Adım 2: Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Adım 3: Sızma zeytinyağ da önce yemeklik doğradığınız soğanı daha sonra biber salçasını biraz öldürün.
Adım 4: Daha sonra doğranmış mantarları ekleyin biraz kavurun. Harlı ateşte mantar kavrulunca domatesi ekleyin pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyin. Pişince ocaktan alın.

Adım 5: Kalan sebzeleri yıkayın. Tüm sebzeleri temizledikten sonra ne çok büyük ne çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayıp kızartın. Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağı alın.

Adım 6: Daha sonra domates sosunun bulunduğu tencereye kızarttığınız sebzeleri ve dolmalık fıstığı ekleyerek karıştırın.
Tuzunu karabiberini kontrol edin az ise ekleyebilirsiniz.

Adım 7: Kızarttığınız kırmızı biberleri uzunlamasına orta kısmında bir kesik açın.

Adım 8: Bu kesik kısımı çok açmadan içindeki çekirdek kısmını çıkarıp sebzeli karışım ile doldurun. En son doldurduktan sonra kabuklarını soyun. Üzerine ince ince kıydığınız maydanoz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 235 Kcal

Karbonhidrat : 30.9 g
Protein : 9.5 g

9 Yorumlar

  1. Günay

    Benzerini yapmıştım çok lezzetli ve besleyici biberleri kızartmak yerine közleyebiliriz daha sağlıklıve leziz oluyor

    Yanıtla
    • sibely

      Teşekkür ederim eve közlenince de güzel olur sevgiler

      Yanıtla
  2. Musa SERİN

    Harika bir taarif. Buna benzer başka bir taarifi yapmıştım ama bu taarif daha dikkat çekici. Hemen yapacağım. Güzel olacağından da eminim. Güzel taarif için teşekkürler.

    Yanıtla
  3. Fazilet Gürel

    Hemen deneyeceğim. Kızartırsa da, közlense de kalorisi düşük bir tarif.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      evet beğeneceğinize eminim sevgiler

      Yanıtla
    • Fazilet Gürel

      Yaptım nihayet . Ama rejimdeyim diye haşlama olarak denedim.

      Yanıtla
      • Sibel Yalçın

        umarım beğenmişsinizdir afiyet olsun

        Yanıtla
  4. Gülsüm kaya

    Sibel hanım görselliği harika,üzerine kaşar serpip 10 dakika kadarda fırınlarsanız eminimmuhteşem birşey olur,ben o şekilde deniyeceğim

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Merhabalar çok teşekkür ederim. Evet kaşar peynir ile fırınlamak güzel bir fikir 👌💕

      Yanıtla

Sibel Yalçın’e Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Yoğurtlaması Videolu TarifKABAK YOĞURTLAMASI TARİF VİDEOSUKaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiKabak Yoğurtlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kabak yoğurtlaması, yediğiniz zaman bugüne kadar yediğim en pratik ve lezzetli kabak...

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pin It on Pinterest

Share This