Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması içinde bir çok sebzeyi barındıran hem görüntüsü hemde lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

235

Öğün

Öğle Yemeği

Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Kırmızı Biber Dolması içinde bir çok sebzeyi barındıran hem görüntüsü hemde lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

Hemen yapacağım ama bazı malzemeler elimde yok derseniz hiç problem değil elinizde olan malzemenin miktarını artırarak yinede yapabilirsiniz.

Veya kırmızı biber yerine dolmalık biber içerisine de bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yine tek başına bir yemek, tavuk ve et yemeği yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz bir tarif. Şimdiden afiyet olsun, sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet orta boy kırmızı biber.
  • 1 adet kabak.
  • 1 adet patlıcan.
  • 1 adet patates.
  • 1 adet havuç.
  • 1 adet küçük soğan.
  • 6 adet mantar.
  • 3 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık.
  • 3 adet domates.
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ.
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası.

Sosu için;

  • 2 su bardağı süzme yoğurt.
  • 2 diş sarımsak.
  • tuz.
  • Kızartmak için sıvı yağ.

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 235 Kcal

Karbonhidrat : 30.9 g

Protein : 9.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kırmızı biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra yağda kızartın.

Adım 2: Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Adım 3: Sızma zeytinyağ da önce yemeklik doğradığınız soğanı daha sonra biber salçasını biraz öldürün.

Adım 4: Daha sonra doğranmış mantarları ekleyin biraz kavurun. Harlı ateşte mantar kavrulunca domatesi ekleyin pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyin. Pişince ocaktan alın.

Adım 5: Kalan sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun, patlıcanı alacalı soyun. Hepsini sırası ile biberleri kızarttığınız yağda kızartın. Hepsini havlu kağıt üzerinde biraz bekletin.

Adım 6: Daha sonra domates sosunun bulunduğu tencereye kızarttığınız sebzeleri ve dolmalık fıstığı ekleyerek karıştırın.
Tuzunu karabiberini kontrol edin az ise ekleyebilirsiniz.

Adım 7: Kızarttığınız kırmızı biberleri uzunlamasına orta kısmında bir kesik açın.

Adım 8: Bu kesik kısımı çok açmadan içindeki çekirdek kısmını çıkarıp sebzeli karışım ile doldurun. Üzerine ince ince kıydığınız maydanoz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Günay

    Benzerini yapmıştım çok lezzetli ve besleyici biberleri kızartmak yerine közleyebiliriz daha sağlıklıve leziz oluyor

    Yanıtla
    • sibely

      Teşekkür ederim eve közlenince de güzel olur sevgiler

      Yanıtla

sibely’e Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Videolu Tarif Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patlıcanlı Patatesli Köfte tarifi köfte...

Spiral Patates Kızartması

Patates Kızartması Videolu Tarif Herkes görüntüsüne hayran kalacak... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori Öğün Akşam Yemeği Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patates kızartması malum herkes tarafından sevilir ve birçok yemeğin yanında...

Köfteli Patlıcan Tarifi

Patlıcanlı KöfteVideolu Tarif Hem görüntüsü hem lezzetti ile herkesten tam not alacak bir yemek tarifi... Kaç Kişilik?10 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ÖğünAkşam Yemeği Patlıcanlı Köfte Tarifi   Tarif: Sibel YalçınFarklı sunumlar farklı lezzetler sevenler için...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This