Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması içinde bir çok sebzeyi barındıran hem görüntüsü hemde lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

235

Öğün

Öğle Yemeği

Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Kırmızı Biber Dolması içinde bir çok sebzeyi barındıran hem görüntüsü hemde lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

Hemen yapacağım ama bazı malzemeler elimde yok derseniz hiç problem değil elinizde olan malzemenin miktarını artırarak yinede yapabilirsiniz.

Veya kırmızı biber yerine dolmalık biber içerisine de bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yine tek başına bir yemek, tavuk ve et yemeği yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz bir tarif. Şimdiden afiyet olsun, sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet orta boy kırmızı biber.
  • 1 adet kabak.
  • 1 adet patlıcan.
  • 1 adet patates.
  • 1 adet havuç.
  • 1 adet küçük soğan.
  • 6 adet mantar.
  • 3 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık.
  • 3 adet domates.
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ.
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası.

Sosu için;

  • 2 su bardağı süzme yoğurt.
  • 2 diş sarımsak.
  • tuz.
  • Kızartmak için sıvı yağ.

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 235 Kcal

Karbonhidrat : 30.9 g

Protein : 9.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kırmızı biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra yağda kızartın.

Adım 2: Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Adım 3: Sızma zeytinyağ da önce yemeklik doğradığınız soğanı daha sonra biber salçasını biraz öldürün.

Adım 4: Daha sonra doğranmış mantarları ekleyin biraz kavurun. Harlı ateşte mantar kavrulunca domatesi ekleyin pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyin. Pişince ocaktan alın.

Adım 5: Kalan sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun, patlıcanı alacalı soyun. Hepsini sırası ile biberleri kızarttığınız yağda kızartın. Hepsini havlu kağıt üzerinde biraz bekletin.

Adım 6: Daha sonra domates sosunun bulunduğu tencereye kızarttığınız sebzeleri ve dolmalık fıstığı ekleyerek karıştırın.
Tuzunu karabiberini kontrol edin az ise ekleyebilirsiniz.

Adım 7: Kızarttığınız kırmızı biberleri uzunlamasına orta kısmında bir kesik açın.

Adım 8: Bu kesik kısımı çok açmadan içindeki çekirdek kısmını çıkarıp sebzeli karışım ile doldurun. Üzerine ince ince kıydığınız maydanoz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Günay

    Benzerini yapmıştım çok lezzetli ve besleyici biberleri kızartmak yerine közleyebiliriz daha sağlıklıve leziz oluyor

    Yanıtla
    • sibely

      Teşekkür ederim eve közlenince de güzel olur sevgiler

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ? Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?...

Ispanak Graten Tarifi (Patatesli, Sosisli)

Ispanak Graten Videolu Tarif Tüm ev halkının çok beğeneceği bir lezzet... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 429 Öğün Akşam Yemeği Ispanak Graten (patatesli, sosisli)   Tarif: Sibel Yalçın Tüm ev halkının çok seveceği bir lezzet, Ispanak Graten...

Etli Pazı Sarması Tarifi

Etli Pazı Sarması Tarifi Videolu Tarif Çok lezzetli bir akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori 432Öğün Akşam YemeğiEtli Pazı Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Etli Pazı Sarması daha önce yapılışını sizlerle paylaştığım bir yemek...