Rulo Tiramisu Kek (Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Rulo Tiramisu Kek Tarifi
Bugün uzun zamandır yapmayı hep istediğim Rulo Tiramisu Kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok hafif ve lezzetli olan bu tiramusu tarifinin vidosunu izleyerek tüm aşamalarının sesli anlatımını izleyebilirsiniz.
Yıllar içinde sizlerle Tiramisu ve Tiramisu lezzetini andıran Kolay Kupta Tiramisu ve Tiramusu Topları tariflerini paylaşmıştım. İsimlerin üzerine tıklayarak bu tariflere ulaşabilirsiniz.
Ayrıca videoyu izledikten sonra you tube kanalıma abone olursanız mutlu olurum.
Sevgiyle kalın.
Rulo Tiramisu Kek
Rulo Tiramisu Kek İçindekiler
- 6 adet L boy yumurta (yumurta akı ve sarısını ayır)
- bir tutum tuz
- 150 gr toz şeker
- 140 gr un
- 30 gr mısır nişastasını
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım çay bardağı sıcak su
Kreması için;
- 200 ml kremayı
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 100 ml sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1,5 tatlı kaşığı toz şekeri
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Rulo Tiramisu Kek Tarifi
Adım 1: Yumurta sarısını ve akını ayırın. Yumurta akının üzerine bir tutam tuz koyup mikserle karıştırmaya başlayın. Toz şekeri üç seferde yumurta akına ekleyerek tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. İstediğiniz kıvama gelen yumurta akına yumurta sarılarını yine mikserle tek tek ekleyin. Bu noktadan sonra mikseri kaldırın artık mikser kullanmayacağız.
Adım 2: Kuru malzemeleri eleyin karışıma bir spatula veya çırpma teli ile yavaş yavaş akları söndürmeden ilave edin. Un karışır karışmaz yağ ve suyu ilave edip karıştırın.
Adım 3: Tepsiye yağlı kağıt koyun ve yağlı kağıdı margarin ile yağlayıp karışımı eşit bir şekilde tepsiye yayın. Tepsiyi birkaç kez tezgaha vurduktan sonra 170-180 derecede önceden ısınmış olan fırında pişirin. Benim fırınımda 25 dakikada pişti siz dereceyi ve süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayın.
Adım 4: Pişen keki fırından çıkarıp birkaç dakika bekleyin ve önceden pudra şekeri serpmiş olduğunuz mutfak bezi üzerine dikkatli bir şekilde çevirip yağlı kağıdı çıkarın. Yine birkaç dakika bekleyin sonra ne çok sıkı ne gevşek olmayacak şekilde sarıp soğumaya bırakın.
Adım 5: Krema ve pudra şekerini mikserle karıştırın en son süzmüş olduğunuz labne peyniri, vanilyayı koyup karıştırın. Labne peyniri koyduktan sonra fazla karıştırmamak gerekiyor. Fazla karıştırırsanız sulanma yapacaktır. Kremayı buzdolabına kaldırın iyice soğutun.
Adım 6: Soğuyan keki bezin içinden dikkatlice kırmadan alarak yağlı kağıt üzerine koyun. Kahve, sıcak süt ve şekeri karıştırın. Keki eşit bir şekilde çok fazla ıslatmadan bu karışım ile ıslatın.
Adım 7: Kremayı en uç kısmından başlayın en son tarafta üç parmak kalacak şekilde yayın. Dikkatlice yağlı kağıt yardımıyla ne çok sıkı ne gevşek olmayacak şekilde rulo yapın. Rulo yaparken krema kayacak ve uç kısımda krema koymadığınız yere krema gelecektir. İyice streç film ile sarın ve bir gün buzdolabında bekletin.
Adım 8: Servisten önce dolaptan çıkarın streç filmi ve yağlı kağıdı çıkardıktan sonra kalan kahve ile yüzeyi biraz ıslatın. Çay süzgecine kakao koyarak rulo pastanın üzerine serpiştirin. Bir parmak kalınlığında dilimledikten sonra servis edin afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Benim gibi bir kek severin şimdiden aklını aldı. Tiramusu kek için ideal.
Hem görüntüsü hem lezzeti harika