Çilekli Borcam Pastası Tarifi
Videolu Tarif
ÇİLEKLİ BORCAM PASTASI TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
15
Hazırlama Süresi
90 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tarif: Sibel Yalçın
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar.
Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos. Yazın favori pastanız olacak çilekli pasta tarifini kalabalık misafirleriniz için yapabilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği hiç düşünmeden gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarifi.
Ayrıca keki, kremayı veya çilekli sos tarifini farklı farklı tariflere uyarlayarak kullanabilirsiniz.
Bu tariften önce sizlerle çok beğeneceğinize emin olduğum Çilekli Trileçe tarifi paylaştım. Tarifi kaçırdıysanız mutlaka buraya tıklayarak tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın ♥︎
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Borcam Pastası Malzemeleri
Keki için;
- 4 adet L boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sıcak su
Keki ıslatmak için;
- 200 ml süt ile ıslatılacak
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı buğday nişastası
- 25 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Çilekli jöle sosu için;
- 1 kilo çilek
- yarım limon suyu
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 400 ml sıvı olması gerekiyor çilek suyunu ölçüp üzerini su ile tamamlayın.
Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml.
Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.
ÇİLEKLİ BORCAM PASTASI YAPILIŞI
Adım 1: Çileği iyice yıkayıp sap kısmını çıkarın. Büyüklüğüne göre ne çok büyük ne çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Üzerine limon suyu ve şekeri koyup çilekleri zedelemeden karıştırın. Çileğin 3-4 saat beklemesi gerekiyor. Daha fazla bekletmeyin çilekler pörsür.
Adım 2: Kek için yumurtayı kaseye alın. Şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikserle karıştırmaya başlayın. Yumurta ve şekerin rengi açılıp hacim alınca içine kuru malzemeleri eleyerek koyun. Mikseri en düşük derecede çalıştırıp suyu ekleyin. Kuru malzemeler karışır kırışmaz mikseri kapatın.
Adım 3: Önceden dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt koyup margarin ili kağıdı yağlayın. Hazır olan keki içine boşaltın. Eşit bir şekilde keki tepsiye yayın. Önceden ısınmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Pişirme işlemini borcam tepsiyi fırının birinci katına koyarak yapıyorum.
Adım 4: Benim fırınımda 25-30 dakikada pişiyor. Siz pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın. Kek pişerken kremayı yapmaya başlayın.
Adım 5: Krema için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın. Hepsini iyice karıştırıp tencereyi ocağa alın. Orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı koyup karıştırın. Kremayı ara ara karıştırarak hem kabuk tutmasını engelleyin.
Adım 6: Pişen keki fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca yağlı kağıdı alıp tekrar aynı tepsiye koyun. Oda sıcaklığındaki sütle ıslatın. Oda sıcaklığına gelen kremayı kek üzerine yayın. Buzdolabına kaldırın.
Adım 7: 3-4 saat sonra çileği süzün. Suyunun toplam 400 ml olması gerekiyor. Ben ölçtüğüm zaman 200 ml geldi üzerine su koyup 400 mililitreye tamamladım. İçine şeker ve nişastayı koyup karıştırın. Ocağa alın orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra ocaktan alın. İçine çileği koyup karıştırın.
Adım 8: Pastayı buzdolabından çıkarıp biraz ılınan çilekli sosu üzerine yayın. Tekrar buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat buzdolabında kalması gerekiyor. 24 saat beklerse çok daha lezzetli oluyor. Buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Rulo Tiramisu Kek
Bugün uzun zamandır yapmayı hep istediğim Rulo Tiramisu Kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok hafif ve lezzetli olan bu tiramusu tarifinin vidosunu
0 Yorum