Orijinal Tiramisu Tarifi

Videolu Tarif

Yemelere doyamayacağınız bir lezzet…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Tiramisu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tiramisu benim için özellikle kahvenin yanında ikram edilecek muhteşem bir tatlı tarifi.

Birde mascarpone peyniri ile yapmışsanız lezzetine doyamayacaksınız.

Mascarpone peynir bulamıyorum veya çok pahalı diyorsanız o zaman mutlaka buraya tıklayarak evde mascarpone peynirinizi yapıp birde Tiramisu tarifini labne peynir yerine kendi yaptığınız mascarpone peyniri ile deneyin.

Lezzetler arasındaki farkı mutlaka anlayacaksınız…

Sevgiyle kalın…

Orijinal Tiramisu Tarifi

Oca 14, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 5 adet L boy yumurta sarısı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 425 – 450 gr Mascarpone peyniri, oda sıcaklığında
  • 1 paket vanilya 
  • 1 ½ su bardağı hazırlanmış filtre kahve ve 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 36-40 adet kedi dili bisküvi
  • kakao

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısı ve şekeri benmari usulu şeker eriyene kadar devamlı karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.

Adım 2: Ardından kenara alıp soğumasını bekleyin. Ara sıra karıştırarak daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz.

Adım 3: Soğuyunca mikser ile içine marcarpone peynirini ve vanilyayı ekleyin karıştırın.

Adım 4: Hazır olunca ayrı bir kap içinde bu sefer krema ve şekeri karıştırın. Daha sonra iki malzemeyi spatula yardımı ile birbirine karıştırıp kenara alın.

Adım 5: 1,5 su bardağı hazırladığınız ılık filtre kahveyi şeker ile bir tabak içinde karıştırın. Filtre kahve yoksa ılık su içinde bir yemek kaşığı nescafeyi karıştırıp kullanabilirsiniz.

Adım 6: Kedi dili bisküvileri bu karışıma batırarak tepsiye dizin. Birinci sırayı dizdikten sonra hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. İkinci kat kedi dili bisküviye aynı işlemi yapın ve kalan kremayı üzerine yayın.

Adım 7: Servisten hemen önce üzerini çay süzgeci ile eleyerek kakao ile kaplayın. Bu işlemi daha önce yapıp buzdolabına kaldırırsanız terleme yapacak ve kakao ıslanacaktır.

Adım 8: Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This