Orijinal Tiramisu

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Tiramisu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tiramisu benim için özellikle kahvenin yanında ikram edilecek muhteşem bir tatlı tarifi.

Birde mascarpone peyniri ile yapmışsanız lezzetine doyamayacaksınız.

Mascarpone peynir bulamıyorum veya çok pahalı diyorsanız o zaman mutlaka buraya tıklayarak evde mascarpone peynirinizi yapıp birde Tiramisu tarifini labne peynir yerine kendi yaptığınız mascarpone peyniri ile deneyin.

Lezzetler arasındaki farkı mutlaka anlayacaksınız…

Sevgiyle kalın…

Orijinal Tiramisu Tarifi

Oca 14, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 5 adet L boy yumurta sarısı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 425 – 450 gr Mascarpone peyniri, oda sıcaklığında
  • 1 paket vanilya
  • 1 ½ su bardağı hazırlanmış filtre kahve ve 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 36-40 adet kedi dili bisküvi
  • kakao

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısı ve şekeri benmari usulu şeker eriyip koyulaşana kadar devamlı karıştır.

Adım 2: Ardından ocaktan alıp soğumasını bekle. Ara sıra karıştırarak daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz.

Adım 3: Soğuyunca mikser ile içine marcarpone peynirini ve vanilyayı ekleyip karıştır. Karıştırma işlemini kısa tutmak gerekiyor yoksa peynir bir süre sonra sulanıyor.

Adım 4: Hazır olunca ayrı bir kap içinde bu sefer krema ve şekeri karıştırı. Daha sonra iki malzemeyi spatula yardımı ile birbirine karıştırıp kenara al.

Adım 5: 1,5 su bardağı hazırladığınız ılık filtre kahveyi şeker ile bir tabak içinde karıştır. Filtre kahve yoksa ılık su içinde bir yemek kaşığı nescafeyi karıştırıp kullanabilirsin.

Adım 6: Kedi dili bisküvinin önce yarısını bu karışıma batırarak tepsiye diz. Birinci sırayı dizdikten sonra hazırladığın kremanın yarısını üzerine yay. İkinci kat kedi dili bisküviye aynı işlemi yap ve kalan kremayı üzerine yay.

Adım 7: Servisten hemen önce üzerini çay süzgeci ile eleyerek kakao ile kapla. Bu işlemi daha önce yapıp buzdolabına kaldırırsanız terleme yapacak ve kakao ıslanacaktır.

Adım 8: Dilimleyerek servis et. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Klasik helvalardan farklı...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This