Armut Patates Püresi Tarifi

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

124

Öğün

Akşam Yemeği

Armut Patates Püresi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patates püresini şık bir sunum ile servis etmek ister misiniz?

Armut patates püresi tarifi ile çok şık ve lezzetli bir sunum yapabilirsiniz. Orijinal tarifinde kaşar peynir ve tereyağ yok. Ben biraz daha lezzet vermesi için kaşar peynir ve tereyağ ekledim o yüzden hafif armutlarda yayılma oldu.

Siz isterseniz koymadan yalnızca patates, tuz ve karabiber ile armutlar yapabilirsiniz…

Armut Patates Püresi

tarafından | May 20, 2013 | Garnitür | 0 yorum

İçindekiler

  • 4 adet patates (orta boy)
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • elma veya armut sapı limon ağacı veya fesleğen yaprağı
  • 1 su bardağı galeta unu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri kareler halinde doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz koyduktan sonra kapağını kapatıp patatesler pişene kadar haşlayın.

Adım 2: Haşlanan patatesleri süzün. Bir kase içerisine alıp tuz, karabiber, kaşar peynir ve tereyağı ekleyip çatalla iyice ezin.

Adım 3: Geniş bir tabağa galeta ununu koyun. Patatesi avucunuzla altı parçaya bölerek toplar yapıp galeta ununu üzerine bırakın.

Adım 4: Galeta ununun üzerinde çevirip her tarafına bulayın. Elinizle armut şekli verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Adım 5: Kürdanla tepe kısmına elma sapını sokabileceğiniz delikler açın. Servisten önce ısıttığınız 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Adım 6: Fırından çıkardıktan sonra daha önce tepesine kürdan ile delik açtığınız yere sapı ve yaprağı takın
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 124 Kcal
Karbonhidrat : 22.4g g
Protein :  3.7 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarifİçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiÇıtır Patates Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen patates...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This