Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?

Videolu Tarif

KEREVİZ PANE NASIL YAPILIR? TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu tarife kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.

Ana yemek yanında garnitür olarak servis edebilir veya dizi, filim izlerken yanına dilediğiniz sosu hazırlayarak atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Umuyorum bizim kadar beğenirsiniz.

Diğer garnitür tariflerim için buraya tıklayın.

Sevgiyle kalın ♥︎

Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?

Nis 28, 2023 | Garnitür | 0 yorum

yemek tarifleri

Kereviz Pane Malzemeleri

Hamuru için;

  • 1 kilo kereviz
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı galeta unu
  • yarım su bardağı un
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  •  yarım limon suyu (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı)
  • kızartmak için sıvı yağ

Un, galeta unu ve yumurta gerektikçe ilave edebilirsiniz.

KEREVİZ PANE YAPILIŞI

Adım 1: Bir tencere içine limon suyu ve bir litre kadar üzerine su koyun. Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun. Dilimlediniz kerevizleri limon su içine koyun. (videosunu izlerseniz nasıl dilimlediğimi görebilirsiniz)

Adım 2: Tencereyi ocağı alıp kerevizi pişirmeye başlayın. Kereviz çatal batırdığınız zaman yumuşamışsa ocaktan alıp kevgire boşaltın. Kevgirde iyice soğumasını bekleyin.

Adım 3: Bir tabağı un, bir tabağı yumurta, bir tabağa galeta unu koyun. Her tabağa ayrı ayrı biraz tuz, biraz kırmızı biber, biraz karabiber koyun. Yumurtayı çırpın. Un ve galeta ununu karıştırıp baharatların eşit yayılmasını sağlayın.

Adım 4: Daha sonra kerevizi önce unu sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak tabağa alın. Tüm kerevizi bu şekilde bitirin. Yumurta, galeta unu veya un biterse ilave yapabilirsiniz.

Adım 5: Tava için bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup yağı ısıtın. Hazırladığınız kerevizleri içine alarak iki yüzü nar gibi kızarana kadar pişirin. Pişen kerevizleri havlu kağıt koyduğunuz tabak içine alın.

Adım 6: Pişen kerevizleri yanında mayonez, sarımsaklı yoğurt veya sevdiğiniz bir sos ile servis edebilirsiniz. Kereviz pane sıcak veya soğuk olarak yenilebilir. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak