Patates Püresi Tarifi

(Videolu Tarif)

 

Bir çok et ve tavuk yemeğinin yanına lezzetli bir garnitür…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Patates Püresi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patates püresini herkes yapmasını biliyordur. Ama güzel bir Patates Püresi Tarifi ustalık isteyen bir konu.

Patates, süt, tereyağ, sarımsak ve tuz. Patates püresi yaptığım zaman çok beğeniliyor, bunu sütünü bol koymama bağlıyorum. Patatesin aldığı kadar çok cıvık olmamak şartıyla süt ekliyorum.

Patatesin cinsine göre süt miktarı değişiyor ben malzeme listesinde ölçü verdim ama siz patatesin kaldırdığı kadar süt ekleyebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Patates Püresi Tarifi

Oca 21, 2011 | Garnitür | 0 yorum

Patates Püresi Malzemeleri

  • 5 adet patates
  • 50 gr tereyağ
  • yaklaşık 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • tuz ve karabiber
  • muskat rendesi (isteğe bağlı)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Patates Püresi Yapılışı

Adım 1: Haşlanan patatesi kabuklarını soyduktan sonra iri parçalar halinde tencereye koyup çatal veya patates ezici ile iyice eziyorum.

Adım 2: Tencerenin altını yakıp tereyağ, süt, sarımsak, tuz, muskat ve karabiberi ekleyip yine ezici ile ezerek hepsinin birbirine karışmasını sağlıyorum.

Adım 3: Birde patatesi kesinlikle blendırdan geçirmiyorum. Rendeleye bilirsiniz veya çatal, patates ezici ile ezebilirsiniz.
Blendırın patatesin lezzetini bozduğunu düşünüyorum.

Adım 4: Bütün malzemeyi bir güzel ezerek yavaş yavaş pişiriyorum.

Adım 5: Arzu ederseniz püreyi pişirdikten sonra, porsiyonlara bölüp, üzerine kaşar rendesi koyup fırında biraz kızartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This