Patates Püresi Tarifi

Bir çok et ve tavuk yemeğinin yanına lezzetli bir garnitür…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Patates Püresi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patates püresini herkes yapmasını biliyordur.

Patates, süt, tereyağ, sarımsak ve tuz. Patates püresi yaptığım zaman çok beğeniliyor, bunu sütünü bol koymama bağlıyorum. Patatesin aldığı kadar çok cıvık olmamak şartıyla süt ekliyorum.

Patatesin cinsine göre süt miktarı değişiyor ben malzeme listesinde ölçü verdim ama siz patatesin kaldırdığı kadar süt ekleyebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Patates Püresi Tarifi

Oca 21, 2011 | Garnitür | 0 yorum

İçindekiler

  • 5 adet patates
  • 50 gr tereyağ
  • yaklaşık 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • tuz ve karabiber
  • muskat rendesi (isteğe bağlı)

Adım Adım Tarif

Adım 1: Haşlanan patatesi kabuklarını soyduktan sonra iri parçalar halinde tencereye koyup çatal veya patates ezici ile iyice eziyorum.

Adım 2: Tencerenin altını yakıp tereyağ, süt, sarımsak, tuz, muskat ve karabiberi ekleyip yine ezici ile ezerek hepsinin birbirine karışmasını sağlıyorum.

Adım 3: Birde patatesi kesinlikle blendırdan geçirmiyorum. Rendeleye bilirsiniz veya çatal, patates ezici ile ezebilirsiniz.
Blendırın patatesin lezzetini bozduğunu düşünüyorum.

Adım 4: Bütün malzemeyi bir güzel ezerek yavaş yavaş pişiriyorum.

Adım 5: Arzu ederseniz püreyi pişirdikten sonra, porsiyonlara bölüp, üzerine kaşar rendesi koyup fırında biraz kızartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Spiral Patates Kızartması

Spiral Patates Kızartması

Patates Kızartması Videolu Tarif Herkes görüntüsüne hayran kalacak... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori Öğün Akşam Yemeği Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patates kızartması malum herkes tarafından sevilir ve birçok yemeğin yanında...

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu Videolu Tarif Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu... Kaç Kişilik?12 Hazırlama Süresi30 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Yağlı Turşu Tarifi   Tarif: Sibel YalçınYazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları...

Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması Videolu Tarif Dışı çıtır içi yumuşacık mantar kızartması... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Mantar Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Et ve tavuk yemeklerinin yanında her zaman aynı garnitürleri...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This