Fırında Karnabahar

(Videolu Tarif)

En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar kızartması.

Bizim evde karnabaharın en sevilen hali, yanında sarımsaklı yoğurt ile kızartması.

Bunu en sağlıklı hale dönüştürmek için fırında yapmayı deneyebilirsiniz. Fırında karnabaharı isterseniz ana yemek olarak, garnitür olarak servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Fırında Karnabahar Kızartması

Mar 12, 2021 | Garnitür, Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 800-900 gr karnabahar
  • 2 adet büyük yumurta
  • yarım su bardağı süt (250 ml su bardağı ile)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay k. zerdeçal
  • tuz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Karnabaharı yıkayıp çiçek çiçek ayırın. Kök kısımlarını mümkün olduğunca alıp çiçekleri çok büyük olmayacak şekilde ayırın.

Adım 2: Ben buharda pişirmeyi tercih ediyorum. Tencereye buharda pişirme aparatını koyup, aparatı geçmeyecek şekilde su koyun ve karnabaharları yerleştirin. Karnabahar üzerine biraz tuz serptikten sonra orta ateşte pişirin.

Adım 3: Pişen karnabaharları ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Adım 4: Yumurta, süt, yağ, un ve diğer baharatları hiç topak kalmayacak şekilde çırpın.

Adım 5: Soğuyan karnabaharı iki çatal yardımıyla sosa bulayıp iyice süzdürerek önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Adım 6: Tüm karnabaharları bu şekilde sosa bulayıp tepsiye dizdikten sonra önceden iyice ısınmış olan 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Fellah Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This