Fırında Karnabahar

(Videolu Tarif)

En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar kızartması.

Bizim evde karnabaharın en sevilen hali, yanında sarımsaklı yoğurt ile kızartması.

Bunu en sağlıklı hale dönüştürmek için fırında yapmayı deneyebilirsiniz. Fırında karnabaharı isterseniz ana yemek olarak, garnitür olarak servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Fırında Karnabahar Kızartması

Mar 12, 2021 | Garnitür, Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 800-900 gr karnabahar
  • 2 adet büyük yumurta
  • yarım su bardağı süt (250 ml su bardağı ile)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay k. zerdeçal
  • tuz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Karnabaharı yıkayıp çiçek çiçek ayırın. Kök kısımlarını mümkün olduğunca alıp çiçekleri çok büyük olmayacak şekilde ayırın.

Adım 2: Ben buharda pişirmeyi tercih ediyorum. Tencereye buharda pişirme aparatını koyup, aparatı geçmeyecek şekilde su koyun ve karnabaharları yerleştirin. Karnabahar üzerine biraz tuz serptikten sonra orta ateşte pişirin.

Adım 3: Pişen karnabaharları ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Adım 4: Yumurta, süt, yağ, un ve diğer baharatları hiç topak kalmayacak şekilde çırpın.

Adım 5: Soğuyan karnabaharı iki çatal yardımıyla sosa bulayıp iyice süzdürerek önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Adım 6: Tüm karnabaharları bu şekilde sosa bulayıp tepsiye dizdikten sonra önceden iyice ısınmış olan 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This