Alıç meyvesi henüz fazla bilinmese de sağlık açısından onaylanmış, yararları çok ve zararları az olan bir bitkidir. Kiraz görünümüne benzeyen meyve böğürtlen ve frambuaz gibi yabani meyve türlerini anımsatır. Alıç sirkesi ise bu meyveden elde edilen en önemli ürün türüdür. Sağlıklı şekilde beslenmek isteyen ve formunu korumak amacında olanlar için mutlaka denemeleri gereken ideal bir sirke türüdür.
Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?
- Alıç sirkesi zayıflama açısından sağladığı faydalar ile dikkat çekici bir konumdadır. Salatalara ekleyerek ya da diğer şekillerde tüketerek diyet yönünden yarar görebilirsiniz.
- Alıç sirkesinin rahatlatıcı etkisi sayesinde kendinizi daha mutlu ve huzurlu hissedebilirsiniz. Panik atak türü sorunlar yaşayanlar problemin azaldığını hissedebilir.
- Alıç sirkesi kolesterol oranını dengelemeye yardım eder. Ayrıca damar sertliği türü hastalıkların tedavisinde rol oynar.
- Alıç sirkesi şeker hastalığı nedeniyle meydana gelen olumsuz durumların azalmasını sağlar.
- “Alıç sirkesi mideye zararlı mı?” diye endişe duyanlar olabilir. Aksine alıç sirkesi mide rahatsızlıklarını tedavi edici özellik gösterir.
- Alıç sirkesi cilde faydaları ile de önemlidir. Bir kaseye sirke ve su ekledikten sonra oluşan karışım yüze sürülebilir. 30 dakika civarı beklettikten sonra kapalı gözeneklerin açıldığı hissedilebilir.
- Sirkenin tansiyon sorunu yaşayanlar için de büyük oranda yararı vardır. Tansiyon düzeyinin ideal duruma gelmesine yardımcı olur.
Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?
Alıç sirkesi hazır olarak temin edilebileceği gibi gerekli malzemeler bulunursa ev ortamında yapılabilir. Alıç sirkesi yapımı pratik bir süreç içinde tamamlanabilir.
Kavanozun içine doğranmış ve iyice temizlenmiş durumdaki alıçlar konulur. Daha sonra tuz ve içme suyu eklenir. Son olarak 1 çay bardağı sirke ile karışım hazır duruma gelir. Karışımınıza 5-6 adet nohut da eklerseniz sirkeniz daha çabuk olur. Kavanozun üst kısmı ise buzdolabı poşeti ya da tülbent ile ve kavanoz kapağıyla kapatılır. Yaklaşık 15 gün süre ile karışım oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda bekletilir. Sürenin sonunda sirkenin istenilen kıvama gelmiş olduğunu görebilirsiniz.
Son yorumlar