21 Dakikada Çilek Reçeli Tarifi
Videolu Tarif
21 DAKİKADA ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR? TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
21 dakika
Kalori
———
Öğün
Kahvaltı Saati
21 Dakikada Çilek Reçeli Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bu yazımda 21 Dakikada Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? sorularının cevabını bulacaksınız. 21 dakikada çilek reçeli tarifi çok uzun yıllar önce annemin arkadaşından öğrendiğim bir tarif.
Bende bazen farklı şekilde reçel yapsam da bu tarif kadar kolay ve pratik reçel yapma yöntemi yok. Reçel yaparken meyvenin üzerine koyduğumuz şeker ile bir süre bekletiriz. 21 dakikada çilek reçeli tarifinin özelliği bu işlemi yapmadan kısa sürede reçel yapmamızı sağlaması. Farklı meyvelerle deneyip daha sonra memnun kalırsam sizlerle paylaşacağım.
Sevgiyle kalın.
Diğer reçel tariflerim için buraya tıklayın.
21 Dakikada Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
21 Dakikada Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri
- 1 kilo çilek
- 4 su bardağı toz şeker
- yarım limon suyu
21 DAKİKADA ÇİLEK REÇELİ YAPILIŞI
Adım 1: Çileğin sap kısımlarını temizledikten sonra bol suyun içinde yıkayın. Kevgire alıp süzülmesini bekleyin.
Adım 2: Derin bir tencere içine çileği koyun. Üzerine tereyağı ekledikten sonra ocağı açın. İsterseniz 21 dakikalık süreyi ocağı açar açmaz başlatabilirsiniz. Veya ocağı açıp tereyağı eridikten sonra. Her iki şekilde oluyor.
Adım 3: Ocağı yüksek ateşte açıp 7 dakika boyunca meyveler ezmeden ara ara dibi tutmasın diye karıştırın.
Adım 4: 7 dakika sonunda toz şekeri ekleyip karıştırın. Toz şeker koyduktan sonra meyvenin yeterli suyu saldığını göreceksiniz. Şeker eriyip kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
Adım 5: Şeker eriyip kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye devam edin. 21 dakikalık sürenin son 2 dakikasına kadar bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
Adım 6: Sürenin dolmasına iki dakika kala limon suyunu ilave edip karıştırın. Süre dolunca kenara alın. Bir kaç dakika sonra eğer varsa reçel üzerindeki köpükleri temizleyin. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.
Adım 7: Soğuyan reçeli kavanoza koyun. Yeni aldığınız kavanoz kapağını önceden sıcak su içinde bekletin. İyice kuruladıktan sonra kavanozları bu kapak ile kapatın. Buzdolabında çok uzun bir süre saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?
Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini
Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi. Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için
21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle
Yaa Youtube’da da izledim bu tarifi Sibel Hanım maşallah eliniz çok hızlı şimdi ben de deneyeceğim
Çok teşekkür ederim
Bu kış için planlarım arasına aldım bile. Teşekkürler.
Rica ederim şimdiden kolay gelsin