21 Dakikada Çilek Reçeli Tarifi

Videolu Tarif

21 DAKİKADA ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR? TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

21 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

21 Dakikada Çilek Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu yazımda 21 Dakikada Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? sorularının cevabını bulacaksınız. 21 dakikada çilek reçeli tarifi çok uzun yıllar önce annemin arkadaşından öğrendiğim bir tarif.

Bende bazen farklı şekilde reçel yapsam da bu tarif kadar kolay ve pratik reçel yapma yöntemi yok. Reçel yaparken meyvenin üzerine koyduğumuz şeker ile bir süre bekletiriz. 21 dakikada çilek reçeli tarifinin özelliği bu işlemi yapmadan kısa sürede reçel yapmamızı sağlaması. Farklı meyvelerle deneyip daha sonra memnun kalırsam sizlerle paylaşacağım.

Sevgiyle kalın.

Diğer reçel tariflerim için buraya tıklayın.

21 Dakikada Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Ağu 6, 2022 | Reçel ve Marmelat | 4 Yorumlar

tatlı tarifleri

21 Dakikada Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo çilek
  • 4 su bardağı toz şeker
  • yarım limon suyu
reçel

21 DAKİKADA ÇİLEK REÇELİ YAPILIŞI

Adım 1: Çileğin sap kısımlarını temizledikten sonra bol suyun içinde yıkayın. Kevgire alıp süzülmesini bekleyin.

Adım 2: Derin bir tencere içine çileği koyun. Üzerine tereyağı ekledikten sonra ocağı açın. İsterseniz 21 dakikalık süreyi ocağı açar açmaz başlatabilirsiniz. Veya ocağı açıp tereyağı eridikten sonra. Her iki şekilde oluyor.

Adım 3: Ocağı yüksek ateşte açıp 7 dakika boyunca meyveler ezmeden ara ara dibi tutmasın diye karıştırın.

Adım 4: 7 dakika sonunda toz şekeri ekleyip karıştırın. Toz şeker koyduktan sonra meyvenin yeterli suyu saldığını göreceksiniz. Şeker eriyip kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edin.

Adım 5: Şeker eriyip kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye devam edin. 21 dakikalık sürenin son 2 dakikasına kadar bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 6: Sürenin dolmasına iki dakika kala limon suyunu ilave edip karıştırın. Süre dolunca kenara alın. Bir kaç dakika sonra eğer varsa reçel üzerindeki köpükleri temizleyin. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.

Adım 7: Soğuyan reçeli kavanoza koyun. Yeni aldığınız kavanoz kapağını önceden sıcak su içinde bekletin. İyice kuruladıktan sonra kavanozları bu kapak ile kapatın. Buzdolabında çok uzun bir süre saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

4 Yorumlar

  1. Büşra

    Yaa Youtube’da da izledim bu tarifi Sibel Hanım maşallah eliniz çok hızlı şimdi ben de deneyeceğim

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Çok teşekkür ederim

      Yanıtla
  2. Merve

    Bu kış için planlarım arasına aldım bile. Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Rica ederim şimdiden kolay gelsin

      Yanıtla

Büşra’e Bir Cevap Bırakın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini