Kestane Marmelatı

Videolu Tarif

İster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı

Kestane Marmelat Tarifi

Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak bana göre çok daha kolay. Aynı zaman da pasta ve kurabiyelerde kullanmak için harika bir lezzet. Bir sonraki paylaşımımda kullanmak ve kahvaltıda tüketmek için bende nefis bir marmelat olan kestane marmelatı yaptım.

Umuyorum sizlerde yapıp, bu marmelatı hem kahvaltıda hem de yaptığınız birçok lezzette kullanarak afiyetle yersiniz.

Sevgiyle kalın…

Kestane Marmelatı Tarifi

Ara 19, 2020 | Reçel ve Marmelat | 2 Yorumlar

İçindekiler
  • 1,150 gr kestane (pişmemiş hali) Piştikten sonra kabuklarını soyunca 250 ml su bardağı ile 5 su bardağı kestane içi çıktı.
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker (tatlıyla çok aranız yoksa 1,5 su bardağı koyup daha sonra tadına bakarak ilave edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifte kullanılan su bardağı ölçüsü 250 ml’dir

400 ml 3 adet kavanoz ve 1 küçük kase çıktı.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kestaneleri çok iyi yıkayın ve bir kaç saat suyun içinde bekletin. Daha sonra iyice süzüp üzerlerine çizik atın.

Adım 2: Ben buharda pişirmeyi tercih ediyorum. Tencereye buharda pişirme aparatını yerleştirip onu geçmeyecek kadar su koyun. Kestaneleri aparat üzerine yerleştirip tencere kapağını kapatın. Ara ara kestaneler pişene kadar tenceredeki suyu kontrol edin. Su biter ama kestane pişmezse yandan sıcak su ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Pişen kestaneyi ocaktan alın. Mümkün olduğunca kestane sıcakken önce elinizle ikiye ayırın kabuk içinde kalanları çay kaşığı ile alın. Dikkat edin kabuk kestane içine düşmesin. Sıcakken yapıyoruz yoksa kestaneyi kabuktan ayırmak zorlaşıyor. Tüm kestaneleri kabuktan ayırıp kenara alın.

Adım 4: Marmelatı hazırlayacağınız tencereye üç bardak suyu koyun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip ara sıra karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra beş dakika orta ateşte kaynatın. Süre sonunda içine ayıklanan kestaneleri koyun.

Adım 5: Orta ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Bu arada üzerinde köpükler oluşacak bu köpükleri mutlaka temizleyin. Süre sonunda içine limon suyunu koyup. Blender dan geçirin. Blender dan geçirdikten sonra çok dikkat etmek gerekiyor marmelat fazlaca etrafa sıçrıyor. Bundan sonra sık sık karıştırarak kısık ateşte beş dakika daha pişirin.

Adım 6: İstediğiniz kıvama gelen marmelatı ocaktan alın. Ben küçük 400 ml lik kavanozlara paylaştırdım. Sıcakken temiz kavanozlara koydum ve kapağını kapattım. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Pelin Ertin

    Kış günlerini bekleyeceğim bu tarifi denemek için.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      evet maalesef 🙁

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle