Kestane Marmelatı
Videolu Tarif
İster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Kahvaltı
Kestane Marmelat Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak bana göre çok daha kolay. Aynı zaman da pasta ve kurabiyelerde kullanmak için harika bir lezzet.
Bir sonraki paylaşımımda kullanmak ve kahvaltıda tüketmek için bende nefis bir marmelat olan kestane marmelatı yaptım.
Umuyorum sizlerde yapıp, bu marmelatı hem kahvaltıda hem de yaptığınız birçok lezzette kullanarak afiyetle yersiniz.
Sevgiyle kalın…
Kestane Marmelatı Tarifi

- 1,150 gr kestane (pişmemiş hali) Piştikten sonra kabuklarını soyunca 250 ml su bardağı ile 5 su bardağı kestane içi çıktı.
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker (tatlıyla çok aranız yoksa 1,5 su bardağı koyup daha sonra tadına bakarak ilave edebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifte kullanılan su bardağı ölçüsü 250 ml’dir
400 ml 3 adet kavanoz ve 1 küçük kase çıktı.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kestaneleri çok iyi yıkayın ve bir kaç saat suyun içinde bekletin. Daha sonra iyice süzüp üzerlerine çizik atın.
Adım 2: Ben buharda pişirmeyi tercih ediyorum. Tencereye buharda pişirme aparatını yerleştirip onu geçmeyecek kadar su koyun. Kestaneleri aparat üzerine yerleştirip tencere kapağını kapatın. Ara ara kestaneler pişene kadar tenceredeki suyu kontrol edin. Su biter ama kestane pişmezse yandan sıcak su ekleyebilirsiniz.
Adım 3: Pişen kestaneyi ocaktan alın. Mümkün olduğunca kestane sıcakken önce elinizle ikiye ayırın kabuk içinde kalanları çay kaşığı ile alın. Dikkat edin kabuk kestane içine düşmesin. Sıcakken yapıyoruz yoksa kestaneyi kabuktan ayırmak zorlaşıyor. Tüm kestaneleri kabuktan ayırıp kenara alın.
Adım 4: Marmelatı hazırlayacağınız tencereye üç bardak suyu koyun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip ara sıra karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra beş dakika orta ateşte kaynatın. Süre sonunda içine ayıklanan kestaneleri koyun.
Adım 5: Orta ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Bu arada üzerinde köpükler oluşacak bu köpükleri mutlaka temizleyin. Süre sonunda içine limon suyunu koyup. Blender dan geçirin. Blender dan geçirdikten sonra çok dikkat etmek gerekiyor marmelat fazlaca etrafa sıçrıyor. Bundan sonra sık sık karıştırarak kısık ateşte beş dakika daha pişirin.
Adım 6: İstediğiniz kıvama gelen marmelatı ocaktan alın. Ben küçük 400 ml lik kavanozlara paylaştırdım. Sıcakken temiz kavanozlara koydum ve kapağını kapattım. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi (Videolu)Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiAyva Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...
Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi
Karpuz Kabuğu MarmelatıKarpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz.Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori Öğün Kahvaltı SaatiKarpuz Kabuğu Marmelatı Tarif: Sibel Yalçın Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını...
0 Yorum