Kestane Marmelatı

Videolu Tarif

İster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı

Kestane Marmelat Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak bana göre çok daha kolay. Aynı zaman da pasta ve kurabiyelerde kullanmak için harika bir lezzet.

Bir sonraki paylaşımımda kullanmak ve kahvaltıda tüketmek için bende nefis bir marmelat olan kestane marmelatı yaptım.

Umuyorum sizlerde yapıp, bu marmelatı hem kahvaltıda hem de yaptığınız birçok lezzette kullanarak afiyetle yersiniz. 

Sevgiyle kalın…

Kestane Marmelatı Tarifi

Ara 19, 2020 | Reçel ve Marmelat | 0 yorum

İçindekiler
  • 1,150 gr kestane (pişmemiş hali) Piştikten sonra kabuklarını soyunca 250 ml su bardağı ile 5 su bardağı kestane içi çıktı.
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker (tatlıyla çok aranız yoksa 1,5 su bardağı koyup daha sonra tadına bakarak ilave edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifte kullanılan su bardağı ölçüsü 250 ml’dir

400 ml 3 adet kavanoz ve 1 küçük kase çıktı.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kestaneleri çok iyi yıkayın ve bir kaç saat suyun içinde bekletin. Daha sonra iyice süzüp üzerlerine çizik atın.

Adım 2: Ben buharda pişirmeyi tercih ediyorum. Tencereye buharda pişirme aparatını yerleştirip onu geçmeyecek kadar su koyun. Kestaneleri aparat üzerine yerleştirip tencere kapağını kapatın. Ara ara kestaneler pişene kadar tenceredeki suyu kontrol edin. Su biter ama kestane pişmezse yandan sıcak su ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Pişen kestaneyi ocaktan alın. Mümkün olduğunca kestane sıcakken önce elinizle ikiye ayırın kabuk içinde kalanları çay kaşığı ile alın. Dikkat edin kabuk kestane içine düşmesin. Sıcakken yapıyoruz yoksa kestaneyi kabuktan ayırmak zorlaşıyor. Tüm kestaneleri kabuktan ayırıp kenara alın.

Adım 4: Marmelatı hazırlayacağınız tencereye üç bardak suyu koyun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip ara sıra karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra beş dakika orta ateşte kaynatın. Süre sonunda içine ayıklanan kestaneleri koyun.

Adım 5: Orta ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Bu arada üzerinde köpükler oluşacak bu köpükleri mutlaka temizleyin. Süre sonunda içine limon suyunu koyup. Blender dan geçirin. Blender dan geçirdikten sonra çok dikkat etmek gerekiyor marmelat fazlaca etrafa sıçrıyor. Bundan sonra sık sık karıştırarak kısık ateşte beş dakika daha pişirin.

Adım 6: İstediğiniz kıvama gelen marmelatı ocaktan alın. Ben küçük 400 ml lik kavanozlara paylaştırdım. Sıcakken temiz kavanozlara koydum ve kapağını kapattım. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Karpuz Kabuğu MarmelatıKarpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz.Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori  Öğün Kahvaltı SaatiKarpuz Kabuğu Marmelatı  Tarif: Sibel Yalçın Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını...

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi (Videolu)Çilek reçeli ile kış hazırlıkları başladı... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünKahvaltı Saati Çilek Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel YalçınKış hazırlıkları denince başta yazın taze ve çeşit çeşit meyveleri ile...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This