Fırında Sebze Tarifi
Bir çok yemeğin yanına yakışacak bir garnitür tarifi…
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Fırında Sebze Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Zaman zaman et ve tavuk yemekleri yanına nasıl bir garnitür yapsam diye düşünür müsünüz?
Patates kızartması yerine sağlıklı ve lezzetli bir tarif olan bu fırında sebzeyi et ve tavuk yemeklerinizin yanına garnitür olarak yapabilirsiniz.
Beğeneceğinizi umuyorum:)
Sevgiyle kalın…
Fırında Sebze Tarifi
İçindekiler
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- biraz maydanoz
- biraz dereotu
- karabiber, kırmızıbiber,tuz
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla birlikte kavur(sıvı yağ da kullanılabilir).
Adım 2: Diğer tarafta bütün sebzelerimizi rendeliyoruz, kabağın iyice suyunu sıkalım. Bir tas içerisini de sebzeler ve soğanı birleştirelim.
Adım 3: Üzerine maydanoz ve dereotu doğrayalım. Karabiber, kırmızı biber ve tuzu koyalım. Hepsini güzelce harmanlayıp.
Adım 4: Kara borcamın veya o boyutta tepsinin içerisini süt, sıvı yağ, yumurta biraz tuz koyup karıştıralım ve sebzeli karışımımızı içerisine ekleyip biraz karıştırdıktan sonra düzleyip önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırınımıza koyalım.
Adım 5: 20-25 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar rendesini yayıp tekrar fırına verip 20-25 dakika kadar daha pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip sıcak servis edelim. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu lezzete kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.
Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)
Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine
Fırında Karnabahar Kızartması
İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.
0 Yorum