Fırında Sebze Tarifi

Bir çok yemeğin yanına yakışacak bir garnitür tarifi…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Sebze Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Zaman zaman et ve tavuk yemekleri yanına nasıl bir garnitür yapsam diye düşünür müsünüz?

Patates kızartması yerine sağlıklı ve lezzetli bir tarif olan bu fırında sebzeyi et ve tavuk yemeklerinizin yanına garnitür olarak yapabilirsiniz.

Beğeneceğinizi umuyorum:)

Sevgiyle kalın…

Fırında Sebze

Nis 9, 2012 | Garnitür | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 adet orta boy kabak

  • 2 adet orta boy havuç

  • 2 adet orta boy patates

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 adet orta boy kuru soğan

  • 3 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

  • yarım çay bardağı sıvı yağ

  • biraz maydanoz

  • biraz dereotu

  • karabiber, kırmızıbiber,tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla birlikte kavur(sıvı yağ da kullanılabilir).

Adım 2: Diğer tarafta bütün sebzelerimizi rendeliyoruz, kabağın iyice suyunu sıkalım. Bir tas içerisini de sebzeler ve soğanı birleştirelim.

Adım 3: Üzerine maydanoz ve dereotu doğrayalım. Karabiber, kırmızı biber ve tuzu koyalım. Hepsini güzelce harmanlayıp.

Adım 4: Kara borcamın veya o boyutta tepsinin içerisini süt, sıvı yağ, yumurta biraz tuz koyup karıştıralım ve sebzeli karışımımızı içerisine ekleyip biraz karıştırdıktan sonra düzleyip önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırınımıza koyalım.

Adım 5: 20-25 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar rendesini yayıp tekrar fırına verip 20-25 dakika kadar daha pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip sıcak servis edelim. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...

Haydari Meze Tarifi

Haydari Meze Tarifi

Haydari Meze Tarifi Videolu Tarif Meze tariflerinin en kolay ve lezzetlisi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Hayadari Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Davet sofralarında çeşit çeşit meze sunmayı sevenler Türk mutfağının en sevilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This