Yağlı Turşu Videolu Tarif

Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Yağlı Turşu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları yapılır.

İşte bunlardan bir tanesi de turşular.

Tabi ev yapımı lezzetlerin yerini başka bir şey tutmayacağı için hanımlar yaz boyunca kış için bir çok hazırlık yapmakta çeşit çeşit sebzelerden yapılan turşularda bunlardan.

Birde sivri biber veya kıl biber ile hazırlanan yağlı turşu var. Çok kısa zamanda yemeye hazır olan bu turşu tarifini bu sefer yaparken sizler için videosunu da çektim. Çay saatlerinde veya mis gibi bir bulgur pilavı yanında ikram edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Yağlı Turşu

Ağu 3, 2019 | Garnitür | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 kg sivri veya kıl biber
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 750 gr domates
  • 1,5 çay bardağı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu
  • yarım su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Biberlerin hepsini yıkayıp doğrayın ve biraz kevgirde süzülmesini bekleyin.

Adım 2: Domateslerin kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.

Adım 3: Aynı şekilde sarımsak kabuklarını soyun ve çok büyük olan sarıksakları büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölün.

Adım 4: Büyük bir kap içine biber, sarımsak, sirke, tuz, yağ ve domatesi koyup harmanlayın.

Adım 5: Turşu kavanozu içine tüm malzemeyi doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Adım 6: Serin bir yerde aklınıza geldikçe yedi gün boyunca kavanozu sallayarak bekletin. Daha sonra afiyetle tükete bilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This