Yağlı Turşu Videolu Tarif
Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Yağlı Turşu Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Yazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları yapılır.
İşte bunlardan bir tanesi de turşular.
Tabi ev yapımı lezzetlerin yerini başka bir şey tutmayacağı için hanımlar yaz boyunca kış için bir çok hazırlık yapmakta çeşit çeşit sebzelerden yapılan turşularda bunlardan.
Birde sivri biber veya kıl biber ile hazırlanan yağlı turşu var. Çok kısa zamanda yemeye hazır olan bu turşu tarifini bu sefer yaparken sizler için videosunu da çektim. Çay saatlerinde veya mis gibi bir bulgur pilavı yanında ikram edebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Yağlı Turşu

- 1 kg sivri veya kıl biber
- 1 büyük baş sarımsak
- 750 gr domates
- 1,5 çay bardağı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
- yarım su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Biberlerin hepsini yıkayıp doğrayın ve biraz kevgirde süzülmesini bekleyin.
Adım 2: Domateslerin kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
Adım 3: Aynı şekilde sarımsak kabuklarını soyun ve çok büyük olan sarıksakları büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölün.
Adım 4: Büyük bir kap içine biber, sarımsak, sirke, tuz, yağ ve domatesi koyup harmanlayın.
Adım 5: Turşu kavanozu içine tüm malzemeyi doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Adım 6: Serin bir yerde aklınıza geldikçe yedi gün boyunca kavanozu sallayarak bekletin. Daha sonra afiyetle tükete bilirsiniz.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Mantar Dolması (Ispanaklı)
Mantar Dolması (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...
Fırında Karnabahar Kızartması
Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...
En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...
0 Yorum