Vişne Reçeli Videolu Tarif

Kilerini kavanoz kavanoz reçelle doldurmak isteyenler için…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı

Vişne Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tamda mevsiminde Vişne Reçeli tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu tarifi yapıp kış için saklayacaksanız sıcakken temiz kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapattıktan sonra temiz bir bez üstüne ters çevirin.

Bu şekilde iyice soğuduktan sonra serin bir yerde uzunca bir süre muhafaza edebilirsiniz.

Tüm Reçel tarifleri için Buraya tıklayınız.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kilo vişne (iri ve çürük olmayan)
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Vişnelerin saplarını koparıp iyice yıkayın. Çekirdeklerini çıkarın.

Adım 2: Bir kase veya tencere içine bir kat vişne biraz şeker şeklinde kat kat vişne ve şekeri koyun. Üzerine kapattıktan sonra bu şekilde bir gece veya en azından 4-5 saat bekletin.

Adım 3: Tencereyi ocağa alın orta ateşte reçeli pişirmeye başlayın.

Adım 4: Bir süre sonra reçel kaynamaya başlayacak bu noktada tereyağı ilave edin ve orta ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatmaya devam edin.

Adım 5: 30 dakika sonunda bir tabak içine reçelin suyunu koyup buzluğa kaldırın. Bir dakika sonra çıkarın ve tam ortasından parmağınızla çizgi çizin eğer reçel ortaya doğru yavaşça geliyorsa olmuş demektir. Yoksa biraz daha kaynatmaya devam edin.

Adım 6: Limon tuzunu koyun ve 5 dakika sonra ocaktan alın çelik tencerede pişiriyorsanız tencere geç soğuduğu için eğer çok koyu olacağını düşünüyorsanız ve hemen tüketecekseniz kış için saklamayacaksanız ağzı açık olarak cam kasede bekleterek soğutun. Sonrasında kavanozlara koyup kapağını kapatarak muhafaza edebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Nektarin Marmelatı Tarifi

Nektarin Marmelatı Videolu Tarif Kahvaltı sofranızda veya kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz marmelat tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Saati Nektarin Marmelatı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Geçtiğimiz günlerde katıldığım...

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Videolu Tarif Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi reçel... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Saati Şeftali Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti reçel. Ben çok fazla reçel yapmam...

Bademiye Tarifi

Bademiye Tarifi Kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir tuzlu tarif. Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Bademiye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yapılışı çok pratik, kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir...

0/5 (0 Reviews)