Vişne Reçeli Tarifi

(Videolu)

Kilerini kavanoz kavanoz reçelle doldurmak isteyenler için…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı

Vişne Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tamda mevsiminde Vişne Reçeli tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu tarifi yapıp kış için saklayacaksanız sıcakken temiz kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapattıktan sonra temiz bir bez üstüne ters çevirin.

Bu şekilde iyice soğuduktan sonra serin bir yerde uzunca bir süre muhafaza edebilirsiniz.

Tüm Reçel tarifleri için Buraya tıklayınız.

Sevgiyle kalın…

Vişne Reçeli Tarifi

tarafından | Tem 25, 2018 | Reçel ve Marmelat | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 kilo vişne (iri ve çürük olmayan)
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Vişnelerin saplarını koparıp iyice yıkayın. Çekirdeklerini çıkarın.
Adım 2: Bir kase veya tencere içine bir kat vişne biraz şeker şeklinde kat kat vişne ve şekeri koyun. Üzerine kapattıktan sonra bu şekilde bir gece veya en azından 4-5 saat bekletin.
Adım 3: Tencereyi ocağa alın orta ateşte reçeli pişirmeye başlayın.
Adım 4: Bir süre sonra reçel kaynamaya başlayacak bu noktada tereyağı ilave edin ve orta ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatmaya devam edin.
Adım 5: 30 dakika sonunda bir tabak içine reçelin suyunu koyup buzluğa kaldırın. Bir dakika sonra çıkarın ve tam ortasından parmağınızla çizgi çizin eğer reçel ortaya doğru yavaşça geliyorsa olmuş demektir. Yoksa biraz daha kaynatmaya devam edin.
Adım 6: Limon tuzunu koyun ve 5 dakika sonra ocaktan alın çelik tencerede pişiriyorsanız tencere geç soğuduğu için eğer çok koyu olacağını düşünüyorsanız ve hemen tüketecekseniz kış için saklamayacaksanız ağzı açık olarak cam kasede bekleterek soğutun. Sonrasında kavanozlara koyup kapağını kapatarak muhafaza edebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi (Videolu)Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiAyva Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This