Vişne Reçeli Videolu Tarif

Kilerini kavanoz kavanoz reçelle doldurmak isteyenler için…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı

Vişne Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tamda mevsiminde Vişne Reçeli tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu tarifi yapıp kış için saklayacaksanız sıcakken temiz kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapattıktan sonra temiz bir bez üstüne ters çevirin.

Bu şekilde iyice soğuduktan sonra serin bir yerde uzunca bir süre muhafaza edebilirsiniz.

Tüm Reçel tarifleri için Buraya tıklayınız.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kilo vişne (iri ve çürük olmayan)
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Vişnelerin saplarını koparıp iyice yıkayın. Çekirdeklerini çıkarın.

Adım 2: Bir kase veya tencere içine bir kat vişne biraz şeker şeklinde kat kat vişne ve şekeri koyun. Üzerine kapattıktan sonra bu şekilde bir gece veya en azından 4-5 saat bekletin.

Adım 3: Tencereyi ocağa alın orta ateşte reçeli pişirmeye başlayın.

Adım 4: Bir süre sonra reçel kaynamaya başlayacak bu noktada tereyağı ilave edin ve orta ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatmaya devam edin.

Adım 5: 30 dakika sonunda bir tabak içine reçelin suyunu koyup buzluğa kaldırın. Bir dakika sonra çıkarın ve tam ortasından parmağınızla çizgi çizin eğer reçel ortaya doğru yavaşça geliyorsa olmuş demektir. Yoksa biraz daha kaynatmaya devam edin.

Adım 6: Limon tuzunu koyun ve 5 dakika sonra ocaktan alın çelik tencerede pişiriyorsanız tencere geç soğuduğu için eğer çok koyu olacağını düşünüyorsanız ve hemen tüketecekseniz kış için saklamayacaksanız ağzı açık olarak cam kasede bekleterek soğutun. Sonrasında kavanozlara koyup kapağını kapatarak muhafaza edebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Videolu Tarif Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Yemek Saati Mayasız Lavaş Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi. Mayalama süresi olmadığı...

Pita – Gobit – Balon Ekmek Tarifi

Pita – Gobit – Balon Ekmek Tarifi

Pita, Gobit, Balon Ekmek Tarifi Hangi ismi verirseniz verin muhteşem ekmekler yapacaksınız... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Pita, Gobit, Balon Ekmek hangi ismi verirseniz verin...

Fransız Ekmeği Tarifi

Fransız Ekmeği Tarifi

Fransız Ekmeği Videolu TarifKahvaltı sofralarının yıldızı olacak Fransız Ekmeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori Öğün Çay Saati Fransız Ekmeği Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Mis gibi tereyağ kokusu ile kahvaltınıza eşlik etsin isteyeceğiniz bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This