Sevgi Çöreği
Videolu Tarif
Sevgililer gününde sevdiklerinizle paylaşmanız için lezzetli bir tarif…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Sevgi Çöreği Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Sevgililer Günü‘ne bir gün kala görüntüsünü çok beğendiğim ve kalp şeklinde olan bu çörek tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Tarifi ilk olarak koyu kıvamlı bir reçeli blender dan geçirip yaptım ama lezzet olarak ve reçelin çok akması sebebi ile çok beğenmedim. O yüzden ikinci kez bu sefer kakaolu fındık kreması ile yaptım. Hem lezzet olarak çok beğendik hemde şekil vermesi çok daha kolay olduğu için sizlere tavsiyem kakaolu fındık kreması ile yapmanız.
Sevgililer günü bence sevgi günü. Erkek arkadaş veya kız arkadaşınız olması gerekmiyor, sevdiğiniz canlar varsa onlarla bu günü kutlayabilirsiniz. Bende şimdiden sevgi gününüzü kutluyorum.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 500 gr. + 1 çorba kaşığı un
- 250 gr süt
- 60 gr tereyağ veya margarin
- 120 gr pudra şekeri
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- yarım çay k tuz
- bir büyük kase kakaolu fındık kreması
Adım Adım Tarif
Adım 1: 500 gr unu hamuru hazırlayacağın kase içine alıp üzerine şeker, maya, tuz koyup çırpma teli ile karıştır.
Adım 2: Unun ortasını aç çok ılık olan sütü ortasına koyup üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ ve kırdığın yumurtayı koyup kaşıkla kenardan un alarak karıştırmaya başla.
Adım 3: Daha sonra kaşığı bırak ve elinle hamuru yoğurmaya başla. Tüm malzeme iyice karışınca hamur ele yapışıyor o zaman yanınıza bir kaşık kadar un alıp ara sıra bu undan ya çok az serperek yada elini ara sıra una batırarak hamuru çok iyi yoğur.
Adım 4: Hamur istenilen kıvama gelince üzerine kapat ve sıcak bir ortamda en az 2 saat hamuru dinlendir. Eğer istersen hamuru bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında yine kapalı olarak bir gece beklete bilirsin. Hamuru kullanmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarmayı unutma.
Adım 5: Hamur iki katı kabardıktan sonra yine elini una batırıp hamuru tekrar yoğur ve tezgah üzerine az un serperek yırtmadan açabildiğin kadar dikdörtgen aç.
Adım 6: Büyük bir kase kakaolu fındık kremasını benmari usulü ısıtıp hamurun üzerine ince bir tabaka halinde sür ve geniş tarafından sararak rulo yap. Baş kısmından iki parmak bırakarak tam ortadan uzunlamasına kes. Bundan sonrasını videoyu izleyerek daha iyi anlayacaksınız. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin ve ılık olarak servis edin. Afiyet olsun…
2 Yorumlar
Betüşün Dükkanı’e Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal et
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Portakal Soslu Pasta (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 15-18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Portakal Soslu Pasta Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı...
Fıstık Ezmeli Brownie
Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 16Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim...
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)
Fıstık Ezmeli Madeleines (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Madeleines Tarif: Sibel Yalçın Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines tarifi. Bu sefer fıstık ezmeli olarak yaptım. Çok...
Çok hoş güzüküyor, anlatımınız da güzel. Teşekkür ederiz.
teşükkür ederim 🙏