Sevgi Çöreği

Videolu Tarif

Sevgililer gününde sevdiklerinizle paylaşmanız için lezzetli bir tarif…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Sevgi Çöreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sevgililer Günü‘ne bir gün kala görüntüsünü çok beğendiğim ve kalp şeklinde olan bu çörek tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Tarifi ilk olarak koyu kıvamlı bir reçeli blender dan geçirip yaptım ama lezzet olarak ve reçelin çok akması sebebi ile çok beğenmedim. O yüzden ikinci kez bu sefer kakaolu fındık kreması ile yaptım. Hem lezzet olarak çok beğendik hemde şekil vermesi çok daha kolay olduğu için sizlere tavsiyem kakaolu fındık kreması ile yapmanız.

Sevgililer günü bence sevgi günü. Erkek arkadaş veya kız arkadaşınız olması gerekmiyor, sevdiğiniz canlar varsa onlarla bu günü kutlayabilirsiniz. Bende şimdiden sevgi gününüzü kutluyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr. + 1 çorba kaşığı un
  • 250 gr süt
  • 60 gr tereyağ veya margarin
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay k tuz
  • bir büyük kase kakaolu fındık kreması

Adım Adım Tarif

Adım 1: 500 gr unu hamuru hazırlayacağın kase içine alıp üzerine şeker, maya, tuz  koyup çırpma teli ile karıştır.

Adım 2: Unun ortasını aç çok ılık olan sütü ortasına koyup üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ ve kırdığın yumurtayı koyup kaşıkla kenardan un alarak karıştırmaya başla.

Adım 3: Daha sonra kaşığı bırak ve elinle hamuru yoğurmaya başla. Tüm malzeme iyice karışınca hamur ele yapışıyor o zaman yanınıza bir kaşık kadar un alıp ara sıra bu undan ya çok az serperek yada elini ara sıra una batırarak hamuru çok iyi yoğur.

Adım 4: Hamur istenilen kıvama gelince üzerine kapat ve sıcak bir ortamda en az 2 saat hamuru dinlendir. Eğer istersen hamuru bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında yine kapalı olarak bir gece beklete bilirsin. Hamuru kullanmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarmayı unutma.

Adım 5: Hamur iki katı kabardıktan sonra yine elini una batırıp hamuru tekrar yoğur ve tezgah üzerine az un serperek yırtmadan açabildiğin kadar dikdörtgen aç.

Adım 6: Büyük bir kase kakaolu fındık kremasını benmari usulü ısıtıp hamurun üzerine ince bir tabaka halinde sür ve geniş tarafından sararak rulo yap. Baş kısmından iki parmak bırakarak tam ortadan uzunlamasına kes. Bundan sonrasını videoyu izleyerek daha iyi anlayacaksınız. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin ve ılık olarak servis edin. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

    • Sibel Yalçın

      teşükkür ederim 🙏

      Yanıtla

Betüşün Dükkanı’e Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 15-18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Portakal Soslu Pasta Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı...

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 16Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim...

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Madeleines  Tarif: Sibel Yalçın Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines tarifi. Bu sefer fıstık ezmeli olarak yaptım. Çok...

Pin It on Pinterest

Share This