Portakal Soslu Pasta

(Videolu Tarif)

 

Kaç Kişilik?

15-18

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu sizi mest edecek.

Portakal soslu pasta tarifi, çok lezzetli olduğu kadar, çok bereketli bir tarif. Bu lezzete ister pasta, isterseniz tatlı diyebilirsiniz.

Bu lezzeti çok severek yiyoruz. Bu nedenle videosu ile birlikte tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Videoyu izlerken destek olmak için, Youtube kanalıma abone olur ve yanındaki zili tıklarsanız mutlu olurum.

Sevgiyle kalın…

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Nis 13, 2022 | Kekler ve Çörekler, Pastalar | 0 yorum

Portakal Soslu Pasta Malzemeleri

Keki için;

  • 3 adet L boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (250 ml su bardağı ile)
  • 100 ml süt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Keki ıslatmak için;

  • 150-200 ml oda sıcaklığında süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı un
  • 25 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Portakal sosu için;

  • 600 ml portakal sosu
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı)

PORTAKAL SOSLU PASTA TARİF VİDEOSU

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Adım 1: Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla yalnızca turuncu kısmını alarak rendeleyip kenara al.

Adım 2: Oda sıcaklığındaki yumurtayı mikserle karıştırmaya başla. İçine toz şekeri ilave edip şeker ve yumurta hacim kazanıp rengi açılana kadar mikserle karıştır.

Adım 3: Süt, sıva yağı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çok mikserle karıştır. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase içinde karıştırdıktan sonra ilave et. Un karışır karışmaz mikserle karıştırmayı bırak.

Adım 4: Dikdörtgen büyük boy cam tepsiyi margarin ile yağla. Karışımı içine boşaltıp eşit bir şekilde yay. 180 derecede önceden ısınmış fırının birinci katına yerleştir. Altı ve üstü eşit bir şekilde kızarana kadar pişir. Cam tepsinin alt kısmı daha geç kızardığı için fırının birinci katında pişiriyorum. Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için beklet.

Adım 5: Kreması için yağ, vanilya, krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye al. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişir. Koyulaşan kremayı kenara alıp içine yağ ve vanilyayı ekleyip karıştır. Ara sıra üzeri kabuk tutmasın diye soğuyana kadar karıştır. Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip mikserle birkaç dakika karıştırıp kenara al.

 

 

Adım 6: Soğuyan kek üzerine kaşık kaşık sütü eşit bir şekilde yay. Kek soğumadan bu işlemi yaparsanız kekte hamurlaşma olacaktır. Kremayı eşit bir şekilde yaydıktan sonra portakal sosunu hazırlayana kadar buzdolabına kaldır.

Adım 7: Portakal sosu için 600 ml taze sıkılmış portakal suyu kullandım. İsterseniz hazır portakal suyu kullanabilirsiniz. Tencere üzerine kevgir koyarak portakalı süzerek tencereye alın. İçine vanilyalı pudingi koyun iyice karıştırdıktan sonra ocağı açıp orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişir. Benim kullandığım portakal çok ekşi olduğu için içine biraz toz şeker koydum siz tadına bakarak isterseniz koyun.

 

Adım 8: Pişen portakal sosunu kenara al. Ara sıra karıştırarak üzeri kabuk tutmadan soğumasını sağla. Soğuyan portakal sosunu krema üzerine eşit bir şekilde yay. Vaktiniz varsa bir gün, yoksa birkaç saat buzdolabında dinlendir. İyice soğuduktan sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 16Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim...

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Madeleines  Tarif: Sibel Yalçın Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines tarifi. Bu sefer fıstık ezmeli olarak yaptım. Çok...

Rulo Tiramisu Kek

Rulo Tiramisu Kek

Rulo Tiramisu Kek (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12-14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Rulo Tiramisu Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yıllar içinde sizlerle Tiramisu ve Tiramisu lezzetini andıran Kolay Kupta Tiramisu ve Tiramusu Topları...

Pin It on Pinterest

Share This