Sevgi Çöreği

Videolu Tarif

Sevgililer gününde sevdiklerinizle paylaşmanız için lezzetli bir tarif…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Sevgi Çöreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sevgililer Günü‘ne bir gün kala görüntüsünü çok beğendiğim ve kalp şeklinde olan bu çörek tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Tarifi ilk olarak koyu kıvamlı bir reçeli blender dan geçirip yaptım ama lezzet olarak ve reçelin çok akması sebebi ile çok beğenmedim. O yüzden ikinci kez bu sefer kakaolu fındık kreması ile yaptım. Hem lezzet olarak çok beğendik hemde şekil vermesi çok daha kolay olduğu için sizlere tavsiyem kakaolu fındık kreması ile yapmanız.

Sevgililer günü bence sevgi günü. Erkek arkadaş veya kız arkadaşınız olması gerekmiyor, sevdiğiniz canlar varsa onlarla bu günü kutlayabilirsiniz. Bende şimdiden sevgi gününüzü kutluyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr. + 1 çorba kaşığı un
  • 250 gr süt
  • 60 gr tereyağ veya margarin
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay k tuz
  • bir büyük kase kakaolu fındık kreması

Adım Adım Tarif

Adım 1: 500 gr unu hamuru hazırlayacağın kase içine alıp üzerine şeker, maya, tuz  koyup çırpma teli ile karıştır.

Adım 2: Unun ortasını aç çok ılık olan sütü ortasına koyup üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ ve kırdığın yumurtayı koyup kaşıkla kenardan un alarak karıştırmaya başla.

Adım 3: Daha sonra kaşığı bırak ve elinle hamuru yoğurmaya başla. Tüm malzeme iyice karışınca hamur ele yapışıyor o zaman yanınıza bir kaşık kadar un alıp ara sıra bu undan ya çok az serperek yada elini ara sıra una batırarak hamuru çok iyi yoğur.

Adım 4: Hamur istenilen kıvama gelince üzerine kapat ve sıcak bir ortamda en az 2 saat hamuru dinlendir. Eğer istersen hamuru bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında yine kapalı olarak bir gece beklete bilirsin. Hamuru kullanmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarmayı unutma.

Adım 5: Hamur iki katı kabardıktan sonra yine elini una batırıp hamuru tekrar yoğur ve tezgah üzerine az un serperek yırtmadan açabildiğin kadar dikdörtgen aç.

Adım 6: Büyük bir kase kakaolu fındık kremasını benmari usulü ısıtıp hamurun üzerine ince bir tabaka halinde sür ve geniş tarafından sararak rulo yap. Baş kısmından iki parmak bırakarak tam ortadan uzunlamasına kes. Bundan sonrasını videoyu izleyerek daha iyi anlayacaksınız. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin ve ılık olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Kuru Fasulye Keki Videolu Tarif Hiç bir malzeme ziyan olmasın fazla erimiş kuru fasulyeden harika kek tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kuru Fasulye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kuru fasulyeyi fazlamı haşladın...

Salepli Karamel Soslu Kek Tarifi

Salepli Karamel Soslu Kek Tarifi

Salepli Kek Karamel Soslu Videolu TarifSalep, tarçın ve karamel sosun muhteşem uyumu...Kaç Kişilik? 12-14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Salepli Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İçindeki salep ve tarçın kokusu üzerindeki karamel sosu ile...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This