Rulo Lahmacun Börek

Videolu Tarif

En sevdiğim börek tariflerinden bir tanesi…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Rulo Lahmacun Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Lahmacun Börek tarifi benim en sevdiğim börek tariflerinden bir tanesi. Aslında bu lezzeti 2014 yılında sizlerle paylaşmıştım. Blog tasarımı değişip bir de video çekince tarifin eski yazısını kaldırıp videosu ile birlikte sizlerle tekrar paylaşmak istedim. Hem çay saatleriniz hemde yanına yapacağınız bir ayranla bir öğün yerine geçecek olan Rulo Lahmacun Böreği tarifi. İsterseniz rulo yapmadan dilimleyerek de servis edebilirsiniz. Tabi rulo yapılınca şık bir sunumu oluyor. Umuyorum bizim kadar sizde beğenirsiniz:)

İçindekiler
  • 3 adet yufka

Sosu İçin :

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 adet büyük yumurta

İç Harcı İçin:

  • 300-350 gr kıyma
  • 2 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 3 adet sivri biber veya çarliston biber ince ince kıyılmış
  • 1 adet büyük kırmızı biber (kapya)
  • 3 diş sarımsak
  • yarım su bardağı su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Adım Adım Rulo Lahmacun Börek Tarifi

Adım 1: Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın üzerine yine doğradığınız biberleri ekleyin biraz elinizle ovun. 

Adım 2:  Bu karışıma baharatları, sarımsağı, tuzu ve kıymayı ekleyin.

Adım 3: Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve hepsini elinizle yoğurun bu noktada biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Adım 4: Sosu için gereken malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın.

Adım 5: Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı yayın yufkanın kenarları tepsiden taşmış olacak üzerine sıvı malzemeden biraz yayın. İkinci ve üçüncü yufkaya aynı işlemleri yapın ve bütün yufkaların kenarları tepsiden taşmış olacak. Üçüncü yufkayı serdiğiniz de sıvı malzeme o katta bitirmiş olacaksınız.

Adım 6: Kenarları içe doğru kapatıp bir dikdörtgen oluşturun. Kıymalı içi malzemeyi üzerine elinizle yayarak yerleştirin
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin. Pişen böreği çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra rulo yapın. Dilimleyerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun…

4 Yorumlar

  1. Hacer Katcıoğlu

    Hayatımda ilk defa duymuştum Sibel Hanım’ın sayfasında vardır dedim ve buldum. Teşekkürler 🙂

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Rica ederim

      Yanıtla
  2. Lale

    Ne enteresan bir tarif. Ellerinize sağlık Sibel Hanım

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği Tarifi

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp

Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek Tarifi

Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.