Köfteli Börek

(Videolu Tarif)

İster çay saatinine, ister yemek…

Kaç Kişilik?

12-16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Köfteli Börek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu lezzeti herkes çok beğenecek. İçinde köftesi, peyniri ve ketçabı ile çok doyurucu bir lezzet köfteli börek tarifi.

Bu sefer yaparken bu çok doyurucu olan böreği yanında bir salata veya bir ayran ile akşam yemeği olarak yenilebileceğini düşündüm. Bence yalnızca çay saatleri için değil akşam yemeği içinde çok güzel bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

Köfteli Börek Tarifi

May 20, 2021 | Börekler | 1 Yorum

İçindekiler
  • 500 gr kıyma
  • 3 veya 4 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı galeta unu veya aynı miktarda bayat ekmek kırıntısı (250 ml su bardağı ile)
  • maydanoz
  • karabiber
  • kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • kaşar peynir (rende veya dilimlenmiş olarak)
  • ketçap

Üzerine sürmek için;

  • yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Köfte için kase içine kıyma, yumurta, maydanoz (inci ince kıyılmış), rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, karabiber, kimyon, tuz koyup hepsini çok iyi yoğurun. Vaktiniz varsa üzerini kapatıp bir kaç saat buzdolabında dinlendirin.

Adım 2: Bir yufkadan dört adet börek elde ediyoruz. Bu sefer üç yufka ile yaptım normalde dört adet yufka ile yapıyorum. Üç yufka ile içi daha dolu dolu oldu ama tercih sizin. Eğer üç yufka ile yapacaksanız köfteyi 12 dört yufka ile yapacaksanız 16 eşit parçaya bölün.

Adım 3: Köfteleri kare olarak veya yuvarlak olarak şekil verrek yağsız davada her iki yüzünü kızartıp kenara alın. Kaşar peyniri rendeleyin veya dilim olarak kullanın.Bir kase içinde su ve yağı karıştırın.

Adım 4: Yufkanın birini açın ve üzerine bu karışından kaşıkla yayın. Yufkanın iki ucunu uç uca gelecek şekilde katlayıp tekrar sıvı karışımdan biraz yayın ve kalan iki ucu yine uc uca gelecek şekilde katlayarak bir kare elde edin. Artı şeklinde kare şeklindeki yufkayı keserek dört parça elde edin.

Adım 5: Her bir karenin ortasına kaşar peynir üzerine bir tatlı kaşığı ketçap ve köfte koyup uçlar üst üste gelecek şekilde katlayıp katladığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepisiye dizin. Tüm yufkaları bu şekilde tamamlayın.

Adım 6: Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin afiyet olsun…

1 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek (Videolu Tarif)    Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiMilföylü Yufkalı Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ben bu böreğe ikisi bir arada diyorum. Hem milföy hamuru hem yufka kullanarak ortaya farklı ve çok...

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği (Videolu Tarif)Pastırma ile yapılan nefis börek tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Paçanga Böreği Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İster çay saatine, istersenizde davet sofralarınızda ara sıcak olarak servis...

Tost Ekmeği Böreği

Tost Ekmeği Böreği

Tost Ekmeği Böreği Videolu TarifÇok kısa sürede kolay börek tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Tost Ekmeği Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tost ekmeğinden çok kısa bir sürede yapacağınız Tost Ekmeği Böreği Tarifi....

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This