Köfteli Börek Tarifi

(Videolu Tarif)

Kaç Kişilik?

12-16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Köfteli Börek Tarifi

Bu lezzeti herkes çok beğenecek. İçinde köftesi, peyniri ve ketçabı ile çok doyurucu bir lezzet köfteli börek tarifi. Bu sefer yaparken bu çok doyurucu olan böreği yanında bir salata veya bir ayran ile akşam yemeği olarak yenilebileceğini düşündüm. Bence yalnızca çay saatleri için değil akşam yemeği içinde çok güzel bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

Köfteli Börek Tarifi

May 20, 2021 | Börekler | 6 Yorumlar

Köfteli Börek İçindekiler

  • 500 gr kıyma
  • 3 veya 4 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı galeta unu veya aynı miktarda bayat ekmek kırıntısı (250 ml su bardağı ile)
  • maydanoz
  • karabiber
  • kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • kaşar peynir (rende veya dilimlenmiş olarak)
  • ketçap

Üzerine sürmek için;

  • yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

KÖFTELİ BÖREK TARİF VİDEOSU

Adım Adım Köfteli Börek Tarifi

Adım 1: Köfte için kase içine kıyma, yumurta, maydanoz (inci ince kıyılmış), rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, karabiber, kimyon, tuz koyup hepsini çok iyi yoğurun. Vaktiniz varsa üzerini kapatıp bir kaç saat buzdolabında dinlendirin.

Adım 2: Bir yufkadan dört adet börek elde ediyoruz. Bu sefer üç yufka ile yaptım normalde dört adet yufka ile yapıyorum. Üç yufka ile içi daha dolu dolu oldu ama tercih sizin. Eğer üç yufka ile yapacaksanız köfteyi 12 dört yufka ile yapacaksanız 16 eşit parçaya bölün.

Adım 3: Köfteleri kare olarak veya yuvarlak olarak şekil verrek yağsız davada her iki yüzünü kızartıp kenara alın. Kaşar peyniri rendeleyin veya dilim olarak kullanın.Bir kase içinde su ve yağı karıştırın.

Adım 4: Yufkanın birini açın ve üzerine bu karışından kaşıkla yayın. Yufkanın iki ucunu uç uca gelecek şekilde katlayıp tekrar sıvı karışımdan biraz yayın ve kalan iki ucu yine uc uca gelecek şekilde katlayarak bir kare elde edin. Artı şeklinde kare şeklindeki yufkayı keserek dört parça elde edin.

Adım 5: Her bir karenin ortasına kaşar peynir üzerine bir tatlı kaşığı ketçap ve köfte koyup uçlar üst üste gelecek şekilde katlayıp katladığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepisiye dizin. Tüm yufkaları bu şekilde tamamlayın.

Adım 6: Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin afiyet olsun…

6 Yorumlar

    • Sibel Yalçın

      teşükkür ederim 🙏

      Yanıtla
  1. Ebru

    Bayılıyorum sizin bu harika fikirlerinize. Ufkumuz açılıyor.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok mutlu oldum 🙏

      Yanıtla
  2. Melisa

    Sibel Hanım bu güzel tarif için teşekkürler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Ben teşekkür ederim sevgiler

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği Tarifi

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp