Köfteli Börek Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
12-16
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Köfteli Börek Tarifi
Bu lezzeti herkes çok beğenecek. İçinde köftesi, peyniri ve ketçabı ile çok doyurucu bir lezzet köfteli börek tarifi. Bu sefer yaparken bu çok doyurucu olan böreği yanında bir salata veya bir ayran ile akşam yemeği olarak yenilebileceğini düşündüm. Bence yalnızca çay saatleri için değil akşam yemeği içinde çok güzel bir lezzet.
Sevgiyle kalın…
Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek İçindekiler
- 500 gr kıyma
- 3 veya 4 adet yufka
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı galeta unu veya aynı miktarda bayat ekmek kırıntısı (250 ml su bardağı ile)
- maydanoz
- karabiber
- kimyon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- kaşar peynir (rende veya dilimlenmiş olarak)
- ketçap
Üzerine sürmek için;
- yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
KÖFTELİ BÖREK TARİF VİDEOSU
Adım Adım Köfteli Börek Tarifi
Adım 1: Köfte için kase içine kıyma, yumurta, maydanoz (inci ince kıyılmış), rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, karabiber, kimyon, tuz koyup hepsini çok iyi yoğurun. Vaktiniz varsa üzerini kapatıp bir kaç saat buzdolabında dinlendirin.
Adım 2: Bir yufkadan dört adet börek elde ediyoruz. Bu sefer üç yufka ile yaptım normalde dört adet yufka ile yapıyorum. Üç yufka ile içi daha dolu dolu oldu ama tercih sizin. Eğer üç yufka ile yapacaksanız köfteyi 12 dört yufka ile yapacaksanız 16 eşit parçaya bölün.
Adım 3: Köfteleri kare olarak veya yuvarlak olarak şekil verrek yağsız davada her iki yüzünü kızartıp kenara alın. Kaşar peyniri rendeleyin veya dilim olarak kullanın.Bir kase içinde su ve yağı karıştırın.
Adım 4: Yufkanın birini açın ve üzerine bu karışından kaşıkla yayın. Yufkanın iki ucunu uç uca gelecek şekilde katlayıp tekrar sıvı karışımdan biraz yayın ve kalan iki ucu yine uc uca gelecek şekilde katlayarak bir kare elde edin. Artı şeklinde kare şeklindeki yufkayı keserek dört parça elde edin.
Adım 5: Her bir karenin ortasına kaşar peynir üzerine bir tatlı kaşığı ketçap ve köfte koyup uçlar üst üste gelecek şekilde katlayıp katladığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepisiye dizin. Tüm yufkaları bu şekilde tamamlayın.
Adım 6: Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin afiyet olsun…
6 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Sarıyer Böreği Tarifi
Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp
Paçanga Böreği Tarifi Nasıl – Yapılır?
Kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde fark etmeden günün her saati en güzel börek çeşitlerinden biridir Paçanga Böreği.
Harika görünüyor sibel hanım, tarif için teşekkür ederiz.
teşükkür ederim 🙏
Bayılıyorum sizin bu harika fikirlerinize. Ufkumuz açılıyor.
çok mutlu oldum 🙏
Sibel Hanım bu güzel tarif için teşekkürler
Ben teşekkür ederim sevgiler