Sarıyer Böreği Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

 

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Sarıyer Böreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi.

Pastaneden aldığınız sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava yufaksıyla yapacağınız çok lezetli bir börek tarifi.

Böreği ben kıymalı yaptım isterseniz peynirli yapabilirsiniz.

Ayrıca hazırlayıp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırıp dilediğiniz zaman, dilediğiniz miktarda çıkarıp pişirebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Sarıyer Böreği Tarifi

Şub 1, 2022 | Börekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 30 adet baklava yufkası

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • tuz

Sosu için;

  • 275 ml süt
  • 125 gr tereyağı
  • 125 ml sıvı yağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sıvı yağ içinde iyice kavurun. Soğan kavrulurken ayrı bir tencerede kıymayı kendi yağıyla kavurun. Kavrulan kıymayı soğana ilave edip karabiber ve tuzunu koyup bir dakik abirlikte kavurduktan sonra soğuması için kenara alın. Mutlaka içi harcın soğuk olması gerekiyor.

Adım 2: Sos için tereyağı eritin. Süt, sıvı yağı, tereyağ hepsini bir kase içinde karıştırın.

Adım 3: Bir kat yufkayı koyun üzerine iki yemek kaşığı sos koyduktan sonra yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde yayın. ikinci, üçüncü ve dördüncü yufka üzerine üç yemek kaşığı sos dökerek yine yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde yayın. Beşinci yufkaya sos dökmeyeceğiz.

Adım 4: Beşinci yufkayı koyduktan sonra geniş tarafına üç, dört yemek kaşığı kadar kıymayı uzunlamasına koyun. Ne gevşek ne sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp iki ucu birbirine doğru kıvırın. U şekli verin.

Adım 5: Hazırladığınız her yufkayı yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Sosutan kalırsa ince bir tabaka halinde böreklerin üzerlerine sürün. Kalmazsa çok ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürebilirsiniz.

Adım 6: 200 derecede önceden ısınmış olan fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak dilmeleyip servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi (Videolu Tarif)    Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiZeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer...

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiZeytinyağlı Enginar Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarifdir. Benim için aynı zamanda...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This