Sarıyer Böreği Tarifi Videolu Tarif
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?
Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava yufkasıyla yapacağınız çok lezzetli bir börek tarifi. Böreği ben kıymalı yaptım isterseniz peynirli yapabilirsiniz.
Ayrıca hazırlayıp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırıp dilediğiniz zaman, dilediğiniz miktarda çıkarıp pişirebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği İçin Malzemeler
- 30 adet baklava yufkası
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- karabiber
- tuz
Sosu için;
- 275 ml süt
- 125 gr tereyağı
- 125 ml sıvı yağ
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sıvı yağ içinde iyice kavurun. Soğan kavrulurken ayrı bir tencerede kıymayı kendi yağıyla kavurun. Kavrulan kıymayı soğana ilave edip karabiber ve tuzunu koyup bir dakik abirlikte kavurduktan sonra soğuması için kenara alın. Mutlaka içi harcın soğuk olması gerekiyor.
Adım 2: Sos için tereyağı eritin. Süt, sıvı yağı, tereyağ hepsini bir kase içinde karıştırın.
Adım 3: Bir kat yufkayı koyun üzerine iki yemek kaşığı sos koyduktan sonra yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde yayın. ikinci, üçüncü ve dördüncü yufka üzerine üç yemek kaşığı sos dökerek yine yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde yayın. Beşinci yufkaya sos dökmeyeceğiz.
Adım 4: Beşinci yufkayı koyduktan sonra geniş tarafına üç, dört yemek kaşığı kadar kıymayı uzunlamasına koyun. Ne gevşek ne sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp iki ucu birbirine doğru kıvırın. U şekli verin.
Adım 5: Hazırladığınız her yufkayı yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Sosutan kalırsa ince bir tabaka halinde böreklerin üzerlerine sürün. Kalmazsa çok ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürebilirsiniz.
Adım 6: 200 derecede önceden ısınmış olan fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak dilmeleyip servis edin.
Afiyet olsun…
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi, çok hafif bir salata tarifi. Özellikle üzerine hazırlanan çıtır yufkayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
Sibel Hanım yaptı mı en iyisi olur. Teşekkürler
Teveccühünüz. Çok teşekkürler
Günüm vardı. Çok iyi oldu bu börek tarifi
Herkes çok beğenecek 👌