Sarıyer Böreği Tarifi Videolu Tarif

 

 

 

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava yufkasıyla yapacağınız çok lezzetli bir börek tarifi. Böreği ben kıymalı yaptım isterseniz peynirli yapabilirsiniz.

Ayrıca hazırlayıp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırıp dilediğiniz zaman, dilediğiniz miktarda çıkarıp pişirebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Sarıyer Böreği Tarifi

Şub 1, 2022 | Börekler | 4 Yorumlar

Sarıyer Böreği İçin Malzemeler

  • 30 adet baklava yufkası

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • tuz

Sosu için;

  • 275 ml süt
  • 125 gr tereyağı
  • 125 ml sıvı yağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sıvı yağ içinde iyice kavurun. Soğan kavrulurken ayrı bir tencerede kıymayı kendi yağıyla kavurun. Kavrulan kıymayı soğana ilave edip karabiber ve tuzunu koyup bir dakik abirlikte kavurduktan sonra soğuması için kenara alın. Mutlaka içi harcın soğuk olması gerekiyor.

Adım 2: Sos için tereyağı eritin. Süt, sıvı yağı, tereyağ hepsini bir kase içinde karıştırın.

Adım 3: Bir kat yufkayı koyun üzerine iki yemek kaşığı sos koyduktan sonra yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde yayın. ikinci, üçüncü ve dördüncü yufka üzerine üç yemek kaşığı sos dökerek yine yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde yayın. Beşinci yufkaya sos dökmeyeceğiz.

Adım 4: Beşinci yufkayı koyduktan sonra geniş tarafına üç, dört yemek kaşığı kadar kıymayı uzunlamasına koyun. Ne gevşek ne sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp iki ucu birbirine doğru kıvırın. U şekli verin.

Adım 5: Hazırladığınız her yufkayı yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Sosutan kalırsa ince bir tabaka halinde böreklerin üzerlerine sürün. Kalmazsa çok ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürebilirsiniz.

Adım 6: 200 derecede önceden ısınmış olan fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak dilmeleyip servis edin.
Afiyet olsun…

4 Yorumlar

  1. Melahat

    Sibel Hanım yaptı mı en iyisi olur. Teşekkürler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Teveccühünüz. Çok teşekkürler

      Yanıtla
  2. Sıla

    Günüm vardı. Çok iyi oldu bu börek tarifi

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Herkes çok beğenecek 👌

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Efi Badem Kurabiyesi Tarifi

Efi Badem Kurabiyesi Tarifi

Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz