Rulo Kasırga Kek Videolu Tarif

Farklı lezzetleri denemeyi seven benim için denenecek çok tarif var bu tarifte onlardan bir tanesi idi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

153

Öğün

Çay Saati

Rulo Kasırga Keki Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Rulo Kasırga Keki (hurricane swiss roll cake)Son günlerde instagram da fenomen olan bir lezzet.

Yabancı kaynaklardan araştırdığım farklı farklı ölçüler ve tekniklerle yapılışı olan benim aklıma en yatan şekli ile yaptığım Türkçeye çevrildiğinde Rulo Kasırga Kek ama bazı kaynaklarda Güneş Kek olarak da isim alan yumuşacık pamuk gibi dokusu ve görüntüsünü zaten söylemeye gerek yok harika sunumu ile çayınızın ve kahvenizin yanına eşlik edecek nefis bir lezzet.

Yeni tarifler denemeyi seven benim için tatlı bir son oldu…

Not: 23*23 kare bir kalıp kullanmanız gerekiyor ve bu ölçü ile 8 dilim kek çıkıyor. İkinci yaptığımda yarım ölçü tüm malzemeleri artırarak bu sefer dikdörtgen borcam tepside (veya o ölçüde bir tepsi kullanabilirsiniz) pişirdim ve 15 dilim çıktı.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 4 adet L boy yumurta sarısı
  • 2 silme çorba kaşığı toz şeker
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kek un
  • bir tutam tuz
  • 4 adet L boy yumurta akı
  • yarım çay b. toz şeker
  • 1 tepeleme çorba k. kakao
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 dolu çorba kaşığı kakaolu fındık kreması

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 153 Kcal

Karbonhidrat : 15.6 g

Protein : 3.9 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısı ve 2 silme çorba kaşığı toz şekeri iyice çırpma teli ile karıştır. Şeker eriyince içine süt ve yağı ilave edip yine karıştır.

Adım 2: Elediğiniz kek un ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra kenara al.

Adım 3: Başka bir kase içinde yumurta akını bu sefer mikserle karıştırmaya başlayın içine yarım çay b. şeker ilave edeceğiz yalnız şeker üç seferde yumurta akına ilave edilecek. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Adım 4: Kıvamı olan yumurta akından iki kaşık alıp yumurta sarısına ekleyip karıştırın ardından yumurta sarısını yumurta akının üzerine döküp karıştırın.

Adım 5: Orta boy bir kase içinde kakaoyu sıcak su ile karıştırıp bunun içine kek harcının 1/3 ünü koyup karıştır. Bütün bu karıştırma işlemlerini hamuru söndürmeden yapın.

Adım 6: Yağlı kağıt serdiğin 23 cm lik kek kalıbının içine önce kek harcının beyaz kısmını dök spatula ile üzerini düzleştir.  Kakaolu kek karışımını krema sıkma torbasına koy torbanın ağzını kestikten sonra bunu beyaz kekin üzerine sıra sıra sıkarak üzerini kapla.

Adım 7: Bir kaşık veya çatalın arka kısmı ile hiç kaldırmadan tepsinin dibinden başlayarak hem enine hemde boyuna sağdan sola çizgiler çiz. Önceden ısıttığın 150 derecelik fırında 25 dakika pişir ve fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırak.

Adım 8: Kek soğuyunca bir kaseye sıcak su koyup bunun içine bir kase daha oturt kakaolu fındık kremasını kaseye koyup karıştırarak daha kolay sürülebilir kıvama gelmesini sağla. Soğuyan kekin üzerine yağlı kağıt koyup ters çevir altındaki yağlı kağıdı çıkar ve kakaolu fındık kremasını ince bir tabaka halinde sür.

Adım 9: Yağlı kağıt yardımı ile sıkı sıkı sararak rulo yap ve kenarlarını büzdükten sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendir. Buzdolabından çıkarıp iki ucundan düzleştirmek için ince bir tabaka kes ve birer parmak genişliğinde dilimleyerek servis et. Afiyet olsun…

8 Yorumlar

  1. Ayşe Özden

    Çok güzel oldu izledim hemen denicem ellerinize sağlık Sibel hn cım harika

    Yanıtla
    • sibely

      çok teşekkür ederim sevgiler

      Yanıtla
      • Hafize

        Harika görünüyor ellerinize sağlık kek un bu marketlerdeki hazır kek unlarımı acaba

        Yanıtla
        • sibely

          çok teşekkür ederim evet marketlerde üzerinde sade kek un yazan paketler

          Yanıtla
  2. Canan

    Beyendim bende yapıcam tşekkürler

    Yanıtla
    • sibely

      beğenmenize sevindim sevgiler

      Yanıtla
  3. AYFER tüfekçi

    Ben bugün denedim çok kabardı sonra çöktü ama yınede fena sayılmaz,neden çöktü anlamadım.

    Yanıtla
    • sibely

      merhabalar bir kaç dakika daha pişmesi gerekiyordu demek ki aslında yanlardan çok hafif içe doğru sönme oluyor süngerimsi bir kek olduğu için ama orta kabarıklığı hiç sönmüyor yalnız yanlardan sönüyor eminim pişirme süresinden kaynaklanmıştır maalesef her fırın eşit sürede pişirmiyor sevgiler

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Mascarpone Nasıl Yapılır – Mascarpone Tarifi

Evde Mascarpone Nasıl Yapılır – Mascarpone Tarifi

Ev Yapımı Mascarpone TarifiKendi yaptığınız Mascarpone peyniri ile Tiramisu yapmak çok keyifli...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiEv Yapımı Mascarpone Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Evde Mascarpone peyniri yapmak çok kola. Helede bu...

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları Videolu Tarif Kahvenizin yanını eşlik edecek enfes ev yapımı çikolata... Kaç Kişilik?32 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Çikolata Topları   Tarif: Sibel YalçınKendi ellerinizle hazırladığınız...

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This