Rulo Kasırga Kek Videolu Tarif

Farklı lezzetleri denemeyi seven benim için denenecek çok tarif var bu tarifte onlardan bir tanesi idi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

153

Öğün

Çay Saati

Rulo Kasırga Keki Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Rulo Kasırga Keki (hurricane swiss roll cake)Son günlerde instagram da fenomen olan bir lezzet.

Yabancı kaynaklardan araştırdığım farklı farklı ölçüler ve tekniklerle yapılışı olan benim aklıma en yatan şekli ile yaptığım Türkçeye çevrildiğinde Rulo Kasırga Kek ama bazı kaynaklarda Güneş Kek olarak da isim alan yumuşacık pamuk gibi dokusu ve görüntüsünü zaten söylemeye gerek yok harika sunumu ile çayınızın ve kahvenizin yanına eşlik edecek nefis bir lezzet.

Yeni tarifler denemeyi seven benim için tatlı bir son oldu…

Not: 23*23 kare bir kalıp kullanmanız gerekiyor ve bu ölçü ile 8 dilim kek çıkıyor. İkinci yaptığımda yarım ölçü tüm malzemeleri artırarak bu sefer dikdörtgen borcam tepside (veya o ölçüde bir tepsi kullanabilirsiniz) pişirdim ve 15 dilim çıktı.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler
  • 4 adet L boy yumurta sarısı
  • 2 silme çorba kaşığı toz şeker
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kek un
  • bir tutam tuz
  • 4 adet L boy yumurta akı
  • yarım çay b. toz şeker
  • 1 tepeleme çorba k. kakao
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 dolu çorba kaşığı kakaolu fındık kreması

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta akını ve sarısını dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaselere alın. Sarının içine toz şekeri ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırdıktan sonra yağı ve sütü ekleyin. En son elediğiniz kek unu, tuzu ilave edin ve un kaybolana kadar karıştırıp kenara alın. 

Adım 2: Yumurta akını mikserle karıştırmaya başlayın yarım çay bardağı toz şekeri yumurta akına üç seferde ekleyerek, yumurta akı iyice koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. 

Adım 3: Yumurta akı hazır olunca içinden iki kaşık alıp yumurta sarısına ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Bu karışımın hepsini yumurta akının içine boşaltarak yumurta akı ve sarısı tamamen birbirine geçene kadar karıştırın ve kenara alın (Burada dikkat edilmesi gereken karıştırmalar esnasında yumurta akını söndürmeden karıştırmak)

Adım 4: Bir kase içinde kakao ve sıcak suyu kakao topaksız bir kıvam alana kadar karıştırın. (Ben video da unutup küçük bir kasede önce karıştırdım ama daha sonra orta bir kaseye aldım. İçine kek hamurundan konacağı için iki kez iş çıkmasın diye buna dikkat edin) Kakao hazır olunca kek hamurunun 1/3 ünü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. 

Adım 5: 23*23 cm lik kare kek kalıbının içine yağlı kağıt ile kaplayın ve karışımın beyaz olanını içine dökerek yine hamuru söndürmeden spatula ile yüzeyi düzleştirin. 

Adım 6: Kakaolu olan karışımı krema sıkma torbasına alıp uç kısmını kestikten sonra tepsideki beyaz hamur üzerine her tarafına eşit bir şekilde yayın. 

Adım 7: Bir kaşık veya çatalın arka kısmı ile hiç kaldırmadan tepsinin dibinden başlayarak hem enine hem de boyuna sağdan sola çizgiler çiz. (lütfen videoyu izleyin) Önceden ısınmış olan 150 derecelik fırında 25 pişirin. (pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir) 

Adım 8: Fırından çıkarınca tepsi içinden keki alın tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Kek soğuyunca başka bir yağlı kağıdı üzerine koyup ters çevirin ve alttaki yağlı kağıdı kekten ayırarak alın.

Adım 9:Fındık kremanız oda sıcaklığında ve iyice sürülebilecek kıvamdaysa direk kek soğuduktan sonra ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz. Yok buzdolabında ise bir kaseye kullanacağınız miktarda koyup bu kaseyi sıcak su içine oturtup karıştırarak kolay sürülebilir kıvama getirip ondan sonra sürebilirsin.

Adım 10: Keki yağlı kağıdın bir ucundan tutup ne çok sıkı ne gevşek olmayacak şekilde rulo yapın ve uç kısımları bükerek buzdolabında bir kaç saat dinlendirin. Buzdolabından çıkarınca yağlı kağıdı üzerinden alın. Önce iki baştan çok ince bir şekilde kesin. Bir parmak kalınlığında keki dilimleyerek servis edin.

Adım 11: Bu ölçü ile 8 dilim kek elde ediyorsunuz. Daha fazla dilim için vermiş olduğum ölçüleri yarım ölçü artırarak dikdörtgen borcam da veya o ölçüde bir tepside yapabilirsiniz. Yalnız borcam da pişirecekseniz mutlaka fırının birinci katında pişirmeyi unutmayın. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 153 Kcal
Karbonhidrat : 15.6 g
Protein : 3.9 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

14 Yorumlar

  1. Ayşe Özden

    Çok güzel oldu izledim hemen denicem ellerinize sağlık Sibel hn cım harika

    Yanıtla
    • sibely

      çok teşekkür ederim sevgiler

      Yanıtla
      • Hafize

        Harika görünüyor ellerinize sağlık kek un bu marketlerdeki hazır kek unlarımı acaba

        Yanıtla
        • sibely

          çok teşekkür ederim evet marketlerde üzerinde sade kek un yazan paketler

          Yanıtla
          • Emel

            Denedim gercekten cok guzel oldu.. keki yumusacik oldu.. ellerinize saglik..

          • Sibel Yalçın

            Merhabalar, beğenmenize çok sevindim afiyet olsun

  2. Canan

    Beyendim bende yapıcam tşekkürler

    Yanıtla
    • sibely

      beğenmenize sevindim sevgiler

      Yanıtla
  3. AYFER tüfekçi

    Ben bugün denedim çok kabardı sonra çöktü ama yınede fena sayılmaz,neden çöktü anlamadım.

    Yanıtla
    • sibely

      merhabalar bir kaç dakika daha pişmesi gerekiyordu demek ki aslında yanlardan çok hafif içe doğru sönme oluyor süngerimsi bir kek olduğu için ama orta kabarıklığı hiç sönmüyor yalnız yanlardan sönüyor eminim pişirme süresinden kaynaklanmıştır maalesef her fırın eşit sürede pişirmiyor sevgiler

      Yanıtla
  4. Lezzetli eller

    İsmi gibi fırtına. Bayıldım bu tarife.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🌸🙏

      Yanıtla
  5. Pelin

    Eşime aynısını yaptım bayıldı!

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      afiyet olsun ellerinize sağlık

      Yanıtla

Hafize’e Bir Cevap Bırakın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan