Pratik Salatalık Turşusu

Videolu Tarif

Turşu yapmak çok kolay…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

10 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Pratik Salatalık Turşusu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çeşit çeşit turşu kurma yöntemleri var.

Her zaman olduğu gibi her yöreye, her eve özgü çeşitleri bulunmakta.

Ben sizinle çok kısa sürede hazırlanan güneşte beklettiğiniz zaman kısa sürede açıp yiyeceğiniz, karanlık ve serin bir yerde tuttuğunuzda uzun süre beklete bileceğiniz bir turşu tarifi paylaşmak istiyorum…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 kg turşuluk salatalık
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı salamura tuz
  • 10 diş sarımsak
  • yeterince su

Adım Adım Tarif

Adım 1: Turşuluk salatalığı iyice yıkayın.

Adım 2: Turşu kuracağınız yıkanmış temiz cam kavanoz içerisine salatalıklara kürdan veya bıçak ucu ile delikler açarak koyun.

Adım 3: Üzerine sarımsak, salamura tuz ve üzüm sirkesini koyun. Üzerini geçecek kadar içme suyu koyun.

Adım 4: Musluk suyu kullanacaksanız mutlaka kaynatıp soğutun.

Adım 5: Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın.

Adım 6: Kısa sürede tüketmek istiyorsanız güneş eğer daha sonra tüketmek istiyorsanız karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Turşuyu hemen tüketmek için güneşe koyduysanız 7 gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Spiral Patates Kızartması

Patates Kızartması Videolu Tarif Herkes görüntüsüne hayran kalacak... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori Öğün Akşam Yemeği Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patates kızartması malum herkes tarafından sevilir ve birçok yemeğin yanında...

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu Videolu Tarif Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu... Kaç Kişilik?12 Hazırlama Süresi30 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Yağlı Turşu Tarifi   Tarif: Sibel YalçınYazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları...

Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması Videolu Tarif Dışı çıtır içi yumuşacık mantar kızartması... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Mantar Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Et ve tavuk yemeklerinin yanında her zaman aynı garnitürleri...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This