Pratik Salatalık Turşusu

Videolu Tarif

Turşu yapmak çok kolay…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

10 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Pratik Salatalık Turşusu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çeşit çeşit turşu kurma yöntemleri var.

Her zaman olduğu gibi her yöreye, her eve özgü çeşitleri bulunmakta.

Ben sizinle çok kısa sürede hazırlanan güneşte beklettiğiniz zaman kısa sürede açıp yiyeceğiniz, karanlık ve serin bir yerde tuttuğunuzda uzun süre beklete bileceğiniz bir turşu tarifi paylaşmak istiyorum…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 kg turşuluk salatalık
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı salamura tuz
  • 10 diş sarımsak
  • yeterince su

Adım Adım Tarif

Adım 1: Turşuluk salatalığı iyice yıkayın.

Adım 2: Turşu kuracağınız yıkanmış temiz cam kavanoz içerisine salatalıklara kürdan veya bıçak ucu ile delikler açarak koyun.

Adım 3: Üzerine sarımsak, salamura tuz ve üzüm sirkesini koyun. Üzerini geçecek kadar içme suyu koyun.

Adım 4: Musluk suyu kullanacaksanız mutlaka kaynatıp soğutun.

Adım 5: Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın.

Adım 6: Kısa sürede tüketmek istiyorsanız güneş eğer daha sonra tüketmek istiyorsanız karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Turşuyu hemen tüketmek için güneşe koyduysanız 7 gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...

Haydari Meze Tarifi

Haydari Meze Tarifi

Haydari Meze Tarifi Videolu Tarif Meze tariflerinin en kolay ve lezzetlisi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Hayadari Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Davet sofralarında çeşit çeşit meze sunmayı sevenler Türk mutfağının en sevilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This