Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)

Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli…

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir reçel tarifidir.  Eskiden hanımlarınız her şeyi çok güzel değerlendirirmiş bence bu portakal kabuğu reçeli de hanımlarımızın her şeyi değerlendirmesinden ortaya çıkan çok lezzetli bir reçel tarifi. Portakal kabuğu reçelini canınız tatlı istediği zaman üzerine bir file badem gezdirerek tatlı niyetine yiyebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Oca 7, 2021 | Reçel ve Marmelat | 2 Yorumlar

reçel
İçindekiler
  • 4 adet kalın kabuklu portakal (kabuk ağırlığı 330 gr)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1-2 adet küçük limon tuzu

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Portakal kabuğu reçelinin en önemli püf noktası portakal kabuklarının kalın olması. Eğer ince kabuklu portakaldan reçeli yaparsanız çok sert olacaktır. Portakalları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra ben bir dilim kabuğu üçe böldüm. Dilimler ne çok ince nede kalın olmasın. Tüm portakal kabuklarını dilimleyin.

Adım 2: Bir yorgan iğnesine pamuklu bir ip geçirin. Kabukların en uç ince tarafından kalın tarafına doğru sıkı bir şekilde rulo yapıp ipe geçirin. Hepsini dip dibe açılmayacak şekilde ipe dizip sonra sıkıca bağlayın. Pişme esnasında şeklinin bozulmaması için bu işlemi yapmak önemli. 

Adım 3: Kabukları tekrar tencereye alıp yine üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatıp kevgire alıp suyu süzün. Tekrar kabukları tencere alıp yine üzerine su koyun ve tam 5 kez bu işlemi tekrarlayın. Bu süreç kabukların acılığının gitmesi için çok önemli o yüzden mutlaka en az beş kez bu işlemi tekrarlayın. İşlem sonunda yine kevgire alarak bekletin.

Adım 4: Reçeli hazırlayacağınız tencere için su ve şekeri koyun. Ara ara şeker eriyene kadara karıştırın. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca beş dakika orta ateşte şerbeti kaynatın. Süzülen kabukları şurubun içine koyup suyun kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu koyun önce yüksek ateşte sonra su kaynamaya başlayınca kısık ateşte reçel kıvamını alana kadar kaynatın.

Adım 5: Reçele başlamadan önce iki tane çay tabağını buzdolabın kaldırmıştım. Reçelin kıvamının olduğunu düşününce (benim 30 dakika sonra kıvamı olmuştu) çay tabağına biraz reçelin suyundan koyup orta kısmına üstten aşağıya doğru parmağınızla çizgi çekin. İki kenardaki reçel yavaşça ortaya geliyorsa kıvamı olmuştur. Yalnız mutlaka durunca kıvamın koyulaşacağını hesaplayarak hareket edin. Fazla kaynatırsanız çok koyu şerbetli olup bu sefer kabuklarda serleşecektir.

Adım 6: Kıvamın olmasına yakın limon tuzunu da reçele ekleyin ve bir taşım daha pişirdikten sonra ocaktan alarak iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca bir makas ve çatal yardımıyla ipleri kabuklardan çıkarın. Temiz kavanoza alın ve kapağını kapatın. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Melis Karakullukçu

    Ben de boş yere portakal kabuğunu atıyorum. Süper oldu bu.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      😊

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini