Portakal Kabuğu Reçeli
(Videolu Tarif)
Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli…
Kaç Kişilik?
10
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Kahvaltı Saati
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir reçel tarifidir.
Eskiden hanımlarınız her şeyi çok güzel değerlendirirmiş bence bu portakal kabuğu reçeli de hanımlarımızın her şeyi değerlendirmesinden ortaya çıkan çok lezzetli bir reçel tarifi.
Portakal kabuğu reçelini canınız tatlı istediği zaman üzerine bir file badem gezdirerek tatlı niyetine yiyebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

- 4 adet kalın kabuklu portakal (kabuk ağırlığı 330 gr)
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1-2 adet küçük limon tuzu
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Portakal kabuğu reçelinin en önemli püf noktası portakal kabuklarının kalın olması. Eğer ince kabuklu portakaldan reçeli yaparsanız çok sert olacaktır. Portakalları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra ben bir dilim kabuğu üçe böldüm. Dilimler ne çok ince nede kalın olmasın. Tüm portakal kabuklarını dilimleyin.
Adım 2: Bir yorgan iğnesine pamuklu bir ip geçirin. Kabukların en uç ince tarafından kalın tarafına doğru sıkı bir şekilde rulo yapıp ipe geçirin. Hepsini dip dibe açılmayacak şekilde ipe dizip sonra sıkıca bağlayın. Pişme esnasında şeklinin bozulmaması için bu işlemi yapmak önemli.
Adım 3: Kabukları tekrar tencereye alıp yine üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatıp kevgire alıp suyu süzün. Tekrar kabukları tencere alıp yine üzerine su koyun ve tam 5 kez bu işlemi tekrarlayın. Bu süreç kabukların acılığının gitmesi için çok önemli o yüzden mutlaka en az beş kez bu işlemi tekrarlayın. İşlem sonunda yine kevgire alarak bekletin.
Adım 4: Reçeli hazırlayacağınız tencere için su ve şekeri koyun. Ara ara şeker eriyene kadara karıştırın. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca beş dakika orta ateşte şerbeti kaynatın. Süzülen kabukları şurubun içine koyup suyun kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu koyun önce yüksek ateşte sonra su kaynamaya başlayınca kısık ateşte reçel kıvamını alana kadar kaynatın.
Adım 5: Reçele başlamadan önce iki tane çay tabağını buzdolabın kaldırmıştım. Reçelin kıvamının olduğunu düşününce (benim 30 dakika sonra kıvamı olmuştu) çay tabağına biraz reçelin suyundan koyup orta kısmına üstten aşağıya doğru parmağınızla çizgi çekin. İki kenardaki reçel yavaşça ortaya geliyorsa kıvamı olmuştur. Yalnız mutlaka durunca kıvamın koyulaşacağını hesaplayarak hareket edin. Fazla kaynatırsanız çok koyu şerbetli olup bu sefer kabuklarda serleşecektir.
Adım 6: Kıvamın olmasına yakın limon tuzunu da reçele ekleyin ve bir taşım daha pişirdikten sonra ocaktan alarak iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca bir makas ve çatal yardımıyla ipleri kabuklardan çıkarın. Temiz kavanoza alın ve kapağını kapatın. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi (Videolu)Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiAyva Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...
Kestane Marmelatı Tarifi
Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...
Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi
Karpuz Kabuğu MarmelatıKarpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz.Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori Öğün Kahvaltı SaatiKarpuz Kabuğu Marmelatı Tarif: Sibel Yalçın Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını...
0 Yorum