Pazı Burması Tarifi

Pazılı burma mutlaka yöresinde hamurunu kendileri açarak yapıyordur ama bu tarifte hazır yufka ile yapılmasına rağmen elde açma yufka gibi çıtır çıtır bir lezzet elde ediyorsunuz.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Pazı Burması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Harika çıtır çıtır bir börek tarifi.

Pazılı burma mutlaka yöresinde hamurunu kendileri açarak yapıyordur ama bu tarifte hazır yufka ile yapılmasına rağmen elde açma yufka gibi çıtır çıtır bir lezzet elde ediyorsunuz.

Sevgili arkadaşın Oya Emerk’in (Oya’sCuisine) sitesinden aldığım bu tarif için teşekkür ederim

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 adet yufka
  • 1 kg pazı
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı kuru üzüm (ben 1 çorba kaşığı kullandım)
  • 50 gr tereyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • karabiber
  • tuz
  • 1 silme çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ ve şekeri iyice bir kase içerisinde karıştırın ardından  yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyin.

Adım 2: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın birden boşaltmayın bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

En Kolay El Açması Börek Tarifi

En Kolay El Açması Börek Tarifi

Ispanaklı Lor Peynirli Börek Videolu Tarif Her zaman emek verilerek yapılan el açması börekler favorim olmuştur. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori Öğün Çay Saati Ispanaklı Lor Peynirli Börek   Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlere burada bahsettiğim...

Ispanaklı Sufle Tarifi

Ispanaklı Sufle Tarifi

Ispanaklı Sufle Tarifi Videolu Tarifİlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Ispanaklı Sufle Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı sufle yapılışı çok kolay bir lezzet. Elinizle parçalayıp bir...

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi – Spanakopita Tarifi

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi – Spanakopita Tarifi

Spanakopita Tarifi Videolu TarifDışı çıtır içi bol malzemeli börek tarifi...Kaç Kişilik? 12-14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Spanakopita Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Dışı kat kat çıtır, içinde bol ıspanaklı peynirli iç harcı ile spanakopita...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This