Pazı Burması Tarifi

Pazılı burma mutlaka yöresinde hamurunu kendileri açarak yapıyordur ama bu tarifte hazır yufka ile yapılmasına rağmen elde açma yufka gibi çıtır çıtır bir lezzet elde ediyorsunuz.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Pazı Burması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Harika çıtır çıtır bir börek tarifi.

Pazılı burma mutlaka yöresinde hamurunu kendileri açarak yapıyordur ama bu tarifte hazır yufka ile yapılmasına rağmen elde açma yufka gibi çıtır çıtır bir lezzet elde ediyorsunuz.

Sevgili arkadaşın Oya Emerk’in (Oya’sCuisine) sitesinden aldığım bu tarif için teşekkür ederim

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 adet yufka
  • 1 kg pazı
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı kuru üzüm (ben 1 çorba kaşığı kullandım)
  • 50 gr tereyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • karabiber
  • tuz
  • 1 silme çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ ve şekeri iyice bir kase içerisinde karıştırın ardından  yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyin.

Adım 2: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın birden boşaltmayın bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek (Videolu Tarif)    Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiMilföylü Yufkalı Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ben bu böreğe ikisi bir arada diyorum. Hem milföy hamuru hem yufka kullanarak ortaya farklı ve çok...

Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek (Videolu Tarif)İster çay saatinine, ister yemek...Kaç Kişilik? 12-16Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Köfteli Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bu lezzeti herkes çok beğenecek. İçinde köftesi, peyniri ve ketçabı ile çok doyurucu bir...

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği (Videolu Tarif)Pastırma ile yapılan nefis börek tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Paçanga Böreği Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İster çay saatine, istersenizde davet sofralarınızda ara sıcak olarak servis...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This