Patlıcan Pizza Tarifi

Patlıcan Pizza tarifi Tavuk ve Et yemeklerinizin yanına nefis bir garnitür. Benim gibi patlıcan severseniz tek başına da yanına bir salata yaparak yiyebileceğiniz bu lezzetin yapılışı da çok kolay gelelim tarifimize.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

93

Öğün

Akşam Yemeği

Patlıcan Pizza Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patlıcan Pizza tarifi Tavuk ve Et yemeklerinizin yanına nefis bir garnitür.

Benim gibi patlıcan severseniz tek başına da yanına bir salata yaparak yiyebileceğiniz bu lezzetin yapılışı da çok kolay gelelim tarifimize.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 adet bostan patlıcan veya kalın kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 100 gr kaşar peynir rendesi
  • 5 dilim daha jambon
  • 2 diş sarımsak
  • biraz taze veya kuru fesleğen
  • karabiber
  • tuz
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 353 Kcal

Karbonhidrat : 7.8 g

Protein : 6 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patlıcanları bir parmak kalınlığında kesip biraz tuzlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkarın iyice kurulayın.

Adım 2: Bir fırça yardımıyla iki tarafını biraz sıvı yağ ile yağlayarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180-200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Adım 3: Patlıcanlar fırında pişerken biraz yağda minik minik doğradığınız sarımsak ve daha sonra kabuklarını soyup kare kare kestiğiniz domatesleri soteleyin.

Adım 4: Ocaktan aldıktan sonra içerisine ince ince doğradığınız taze fesleğen (kuruda olabilir) rendelediğiniz kaşar peynir veya eriyen bir peynir çeşidi ve yine küçük küçük doğradığınız jambonu ekleyin.

Adım 5: Bu karışımı tepsideki patlıcanların üzerine paylaştırın. Servisten 10 dakika önce 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ısıtıp servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This