Paçanga Böreği

(Videolu Tarif)

Pastırma ile yapılan nefis börek tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Paçanga Böreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İster çay saatine, istersenizde davet sofralarınızda ara sıcak olarak servis edebileceğiniz harika bir lezzet paçanga böreği.

Böreğin orijinali kızartılarak hazırlanıyor ama kızartmak istemezseniz eğer aynı ölçüde sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkayı açıp bu karışını yayın ve aynen videoda görüldüğü gibi yufkayı bölüp şekil verin. Tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısı sürerek önceden ısınmış olana 200 derecelik fırında pişirip servis edin. Yumurta sürmeden galeta ununa bulayarakta pişirebilirsiniz. 

Afiyet olsun…

Paçanga Böreği Tarifi

Nis 30, 2021 | Börekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 3 adet yufka
  • 2 adet orta boy veya 1 adet büyük çarliston biber
  • 2 adet büyük veya 3 adet orta boy domates
  • 200-250 gr pastırma (misafir için yapıyorsam çemensiz tercih ediyorum)
  • 200-250 gr kaşar peynir rendesi
  • biraz maydanoz
  • kızartmak için sıvı yağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ fıstık ezmesini mikserle iyice karıştır.
Adım 2: Ardından şekeri ilave edip onunla da karıştırdıktan sonra yumurtayı ekleyip tekrar mikserle tüm malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştır.
Adım 3: En son kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra 18 cm lik altına yağlı kağıt serdiğin kelepçeli kalıp içerisine aktarıp, önceden ısıttığın 190 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip fırından çıkar.
İyice soğumadan kalıptan çıkarmayın.
Adım 4: Kek fırında iken üzeri için fıstık ezmesi krem şantiyi bir kase içine alıp biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek kremamsı bir kıvam elde edince buzdolabına kaldır.
Adım 5: Kek soğuyunca servis edeceğiniz tabağa alıp krema sıkma torbasına aldığınız krema ile yıldız uç kullanarak kekin üzerini süsle. Kek gibi ince ince dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…
Adım 6: Kek soğuyunca servis edeceğiniz tabağa alıp krema sıkma torbasına aldığınız krema ile yıldız uç kullanarak kekin üzerini süsle. Kek gibi ince ince dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tost Ekmeği Böreği

Tost Ekmeği Böreği

Tost Ekmeği Böreği Videolu TarifÇok kısa sürede kolay börek tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Tost Ekmeği Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tost ekmeğinden çok kısa bir sürede yapacağınız Tost Ekmeği Böreği Tarifi....

En Kolay El Açması Börek Tarifi

En Kolay El Açması Börek Tarifi

Ispanaklı Lor Peynirli Börek Videolu Tarif Her zaman emek verilerek yapılan el açması börekler favorim olmuştur. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori Öğün Çay Saati Ispanaklı Lor Peynirli Börek   Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlere burada bahsettiğim...

Ispanaklı Sufle Tarifi

Ispanaklı Sufle Tarifi

Ispanaklı Sufle Tarifi Videolu Tarifİlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Ispanaklı Sufle Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı sufle yapılışı çok kolay bir lezzet. Elinizle parçalayıp bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This